Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 22. 14:09, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI / HírTV

Megölték a toulouse-i merénylőt

Megölték a toulouse-i merénylőt

Rendőrségi források szerint megölték a francia kommandósok az elmúlt napokban elkövetett merényletek feltételezett tettesét, aki egy rendőrök által körbezárt toulouse-i lakóházban 32 órával ezelőtt barikádozta el magát.

Rendőrségi források szerint a kommandósok megölték csütörtök délelőtt a merénylőt, aki ellenállt a házba behatoló erőknek. Az AFP-nek azt nyilatkozták, három rendőr is megsérült - mivel a férfi ellenállt a házba behatoló erőknek - , egyikük állapota súlyos.

Néhány detonációt követően öt percen át folyamatosan lövéseket lehetett hallani. A rendőrségi források szerint a kommandósok fokozatosan és óvatosan haladtak előre, mielőtt behatoltak a gyanúsított lakásába, akivel szerda este 11 óra körül minden kapcsolat megszakadt.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a történtek kapcsán a Hír TV-nek azt mondta: az alapvető cél az volt, hogy élve fogják el a merénylőt, hiszen akkor kiderülhetett volna, hogy hol kapott kiképzést, kikkel állt kapcsolatban, kiktől kapott fegyvereket. Mivel nem voltak túszok, a rendőrség nem volt rákényszerítve, hogy gyorsan lépjen, de arra bizonyára nem számítottak, hogy valaki, aki 30 órája nem aludt, képes legyen így ellenállni a rendőri erőknek.

Nógrádi szerint több száz Franciaországban élő ember kaphatott ilyen kiképzést Pakisztánban, Afganisztánban és Irakban. Véleménye szerint sok hasonló esetre kell felkészülnie Nyugat-Európának, hiszen vezető nyugat-európai politikusok közül is többen arról beszélnek, hogy a bevándorlók, vagy azok leszármazottai közül vannak, akik nem akarnak integrálódni, azaz a multikulturális együttlét nem működik.

A szakértő beszélt arról is, hogy ugyan a titkosszolgálatok – ha hosszú ideig figyelnek is valakit – egy feltételezés alapján, hogy ő terrorista, nem tartóztathatják le, de azért hogy ezt a merényletet nem tudták megakadályozni, „fejek fognak hullani”.

MTI / HírTV / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.