Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 20. 07:13, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Mégsem lesz az idén Bánk bán előadás Los Angelesben

Mégsem lesz az idén Bánk bán előadás Los Angelesben

Törölte programjából a Los Angeles-i opera az őszre tervezett előadást.

A részben magyar produkcióban elképzelt előadást az intézmény főigazgatója, Plácido Domingo vezényelte volna, és 200 millió forintos támogatást kapott volna a magyar államtól - számolt be az origo.

A Los Angeles-i LA Opera a törölte a novemberre tervezett Bánk bán-előadást. Az operaház igazgatója, Plácido Domingo közleményben tudatta, hogy a magyar partnerrel való több hónapos együttműködés ellenére végül nem tudtak időben olyan megállapodást tető alá hozni, amely megfelelt volna a művészi követelményeiknek és 'a darab jelentőségének'. Magony Zsolt, a produkciót szervező Megakoncert vezetője az [origo]-nak megerősítette a hírt.

Szőcs Géza kulturális államtitkár és Plácido Domingo, az LA Opera főigazgatója tavaly decemberben jelentette be, hogy a következő szezonban a magyar kormány anyagi támogatásával bemutatják Erkel Ferenc Bánk bán című operáját a kaliforniai város 3600 fős operaházában. Az előadásnak, melyet Káel Csaba, a Művészetek Palotája igazgatója rendezett volna, 200 millió forintos állami támogatást ítéltek meg.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: előadás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.