Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Február 07. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Szanyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Megvalósult a szanyi önkéntes tűzoltók álma

Megvalósult a szanyi önkéntes tűzoltók álma

Most az öröm szólaltatta meg a szirénát.

Kedden az esti órákban tűzoltó gépjármű szirénája okozott riadalmat a szanyi lakosok körében. Szerencsére ez nem sokáig tartott, hiszen a helybelieknek is tudomásuk volt az önkéntes tűzoltók dédelgetett tervéről, a tartályos tűzoltó gépjármű vásárlásáról. Így hamarosan rájöttek arra, hogy az álom megvalósult, és az önkéntes tűzoltók hazaérkezvén köszöntötték, és értesítették a lakosságot az új gépjármű megérkezéséről.

Kedden reggel az önkéntes tűzoltó egyesület nyolc tagja (Vincze Zoltán, Tóth Imre, Jakab Sándor, Magyar Tibor, Szórádi Sándor, Koós Gyula, Kovács Péter, Völgyi Gábor) és Németh Gergely polgármester fontos céllal indult Ausztriába. Hosszas előkészítés, telefonálgatás után lehetővé vált több tűzoltóautóból kiválasztani a megfelelőt.
Az adott helyen három tűzoltó gépjárművet tekintett meg és vizsgált át a több szakemberből álló küldöttség.Végül meghoztuk a döntést, és egy jó állapotban lévő STYR 4000 literes víztartályú autót vásároltunkk az ausztriai Wilhelmsburgban. Az ár kialkudásában nagy segítséget jelentett polgármesterünk hozzáértése, tapasztalata.
Az ilyenkor szokásos adminisztráció után nagy örömmel indultunk haza.Szany Nagyközség Önkormányzata jelentős támogatást nyújt minden évben az önkéntes tűzoltó egyesületnek. A jelentős értékű gépjármű megvásárlását azonban az tette lehetővé, hogy az egyesület tagjai a 2012 és 2013-as évben közel két és fél millió forint bevételre tettek szert a községben lévő hulladék vas összegyűjtéséből és eladásából. (Erről már írtunk korábbi cikkünkben).

Természetesen a tűzoltó technikát nem lehet azonnal hadra fogni, hiszen a szükséges műszaki vizsgáztatást és egyéb feltételeket, a technika üzemeltetéséhez szükséges kiképzést teljesíteni kell a szabályszerű használathoz.

Ezen feladatokhoz mint minden máshoz nagyon pozitív az önkénteseink hozzáállása. Így elsősorban nem rajtuk fog múlni, hogy mikor válik számunkra használhatóvá a tűzvédelmi munkában hatalmas fejlődést jelentő technika alkalmazása.

Reméljük, hogy minél ritkábban használva, de szükség esetén a technika hozzáértő kezelésével tudunk rendelkezésre állni községünk lakossága, társadalmi és gazdasági szervezet javainak megvédése érdekében.


Tóth Imre azegyesület elnöke

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!