Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2011. November 13. 15:07, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Megvan a vízilabda Eb csoportbeosztása

Megvan a vízilabda Eb csoportbeosztása

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi válogatott könnyű, a női viszont nehezebb csoportba került a januári, eindhoveni vízilabda Európa-bajnokság péntek esti sorsolásán.

A vlv.hu honlap beszámolója szerint Kemény Dénes együttese az A jelű hatosban a világbajnok Olaszországgal, a házigazda Hollandiával, továbbá Macedóniával, Törökországgal és Görögországgal csatázik majd. Horvátország, Szerbia, valamint Montenegró a másik csoportba került.

„Játszottunk gyakran nagyon erős csoportban, ez most könnyebbnek tűnik, de igazából akkor lesz ennek haszna, ha meg is nyerjük a csoportot! Akkor ugyanis négy között vagyunk – mondta a szakportálnak Kemény Dénes szövetségi kapitány. – Most ha belegondolok, amióta a csoportgyőzelem haszonnal jár, azóta mindig megnyertük. Ezt az athéni olimpián vezették be, 2004-ben, s azóta nem volt olyan világverseny, hogy ha lehetett kevesebb meccset játszani, mi ne játszottunk volna kevesebb meccset. Bízzunk a tradícióban, ebben a rövid történelemben, vagyis abban, hogy sikerül a csoportot megnyerni, már csak azért is, mert nyertünk meg halálcsoportokat is – legutóbb a sanghaji vb-n, ahol nagyon erős csoport élén végeztünk a montenegróiak és a spanyolok előtt.”

A szövetség tájékoztatása szerint a nőkre ugyanakkor nehéz feladatok várnak, miután szintén a házigazda hollandokkal, továbbá az oroszokkal és a britekkel csapnak majd össze a torna első szakaszában. „A házigazdák ellen mindig nehéz játszani és az oroszok is bivalyerősek, de akkor sem lehettünk volna boldogok, ha a másik ágra került olaszokat vagy a világbajnok görögöket kapjuk. Kötelező lesz az első három között végeznünk” – fogalmazott az MTI érdeklődésére Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya.

Az Eb-re január 16. és 29. között kerül sor Eindhovenben.

férfiak:
A csoport: Olaszország, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Macedónia, Törökország, Görögország
B csoport: Horvátország, Szerbia, Montenegró, Románia, Spanyolország, Németország

nők:

A csoport: Hollandia, Oroszország, MAGYARORSZÁG, Nagy-Britannia
B csoport: Görögország, Spanyolország, Olaszország, Németország

A csoportokból az első automatikusan az elődöntőbe jut, míg a második és harmadik helyezett válogatott keresztbe játszik a fennmaradó két elődöntős pozícióért.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 08:08, vasárnap | Sport

Kiesett a Honvéd, bent maradt a Fehérvár

A Debrecen pedig megszerezte a bronzérmet és ezzel a nemzetközi szereplés jogát is.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Sport

Az eddigi a legjobbat hozta a második hazai pálya

Michl Olivér eddigi legjobb eredményeit könyvelhette el a másik hazai pályáján a RedBull Ringen az ACCR Formula4 bajnokságban, mely mostantól F4 CEZ Championship néven működik majd tovább.

2023. Május 27. 13:58, szombat | Sport

Vége a keresésnek, nem találták meg Suhajda Szilárdot

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, a keresést befejezték.

2023. Május 27. 10:25, szombat | Sport

Magyar-litván - Már csak hétezer jegy vár gazdára

Már csak hétezer jegy vár gazdára a magyar labdarúgó-válogatott június 20-i, litvánok elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőjére.