Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Augusztus 19. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megyei kitüntetést kapott a csornai tűzoltó

Megyei kitüntetést kapott a csornai tűzoltó

Több rábaközi tűzoltó is elismerést kapott.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya augusztus 18-án ünnepi állománygyűlésen emlékezett meg nemzeti ünnepünkről. A rendezvényen résztvevőket Báner Attila tűzoltó ezredes, tanácsos, igazgatóhelyettes köszöntötte. A Himnuszt követően megemlékeztek a harminc éve a Mosoni-Duna mosonmagyaróvári gátjánál életmentés közben hősi halált halt tűzoltókról, Sántha Ferenc és Sághi László alhadnagy Urakról. A tiszteletadást követően ünnepi beszédében Sebestyén Anikó tűzoltó főhadnagy, a katasztrófavédelmi hatósági szolgálat előadója emlékezett meg az Államalapítás ünnepéről, s idézte fel Szent István király ünnepének történelmi hátterét.

Az ünnepségen részt vett Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke, aki a - Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés által alapított - „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat Védelmi-Rendészeti Tagozatban” Boda István tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Csornai Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltójának adta át.

Az állománygyűlésen Báner Attila tűzoltó ezredes, tanácsos, igazgatóhelyettes elismeréseket és járandóságokat adott át, gratulálva a jutalmazottaknak. Nemzeti ünnepeink fontosságát méltatva a jelenlévőket arra bíztatta, hogy családtagjaikkal együtt lehetőleg minél nagyobb számban vegyenek részt a lakóhelyükön szervezett ünnepségeken.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója belügyi alkalmazásban töltött 15 év után dicséretben és jutalomban részesítette Horváth Gábor tűzoltó főtörzsőrmestert, a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét, Nagy Zoltán tűzoltó főtörzsőrmestert, a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója jubileumi jutalomban részesítette 40 év után Pintér Ferenc tűzoltó alezredest, a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelőjét, 25 év után Porvan János tűzoltó őrnagyot, az igazgatóság informatikai osztályvezetőjét, Varga István tűzoltó alezredest, a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát és Kósi Attila tűzoltó törzszászlóst, a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból