Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Február 16. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Magyar Szocialista Párt GY-M-S Megyei Területi Szervezete

Megyei önkormányzat egy szimpla kifizetőhely, zsíros bónuszokkal

Megyei önkormányzat egy szimpla kifizetőhely, zsíros bónuszokkal

Kránitz László, az MSZP megyei elnökének és önkormányzati frakcióvezetőjének sajtóközleménye.

A megyei közgyűlés Fideszes elnöke szerint az embereknek 5 ezer forint útdíj megfizetése nem jelenthet problémát. Aki képes autót fenntartani, annak lesz pénze arra is, hogy az autópálya Győrt elkerülő szakaszára kifizesse az útdíjat, ezért ezt a megyei önkormányzat elnöke nem tartja problémásnak.

Ez az álláspont cinikus és arcátlan. Az embereket újra csak sarcoló útdíj pedig marad. Ez volt a döntés az útdíj eltörlését kérő ellenzéki javaslatunkra. Ami eddig ingyenes volt, azért ezután fizetünk, mint a katonatiszt.

A Fideszes erőpolitika és cinizmus hátterében (az Orbán-rezsimnek való feltétlen megfelelés mellett) az áll, hogy az útdíj megfizetése a megyei közgyűlés Fideszes elnöke (és ettől a ciklustól) két alelnöke számára valóban nem jelent személyes problémát. Ők ugyanis nem fizetnek semmit. Számukra a szolgálati autó, a tankoláshoz szükséges benzinkártya, az autópálya matrica, a szolgálati mobiltelefon alapból jár, beleértve a magánhasználatot is. Ez derült ki a múlt heti megyei közgyűlésen, amikor azt firtattam, hogy a megyei vezetők a tiszteletdíjukon kívül, még milyen egyéb juttatást kapnak közpénzből.

Mindez azért különösen felháborító és döbbenetes, mert a megyei közgyűlésnek nincsenek intézményei, feladat és hatásköre szinte nulla, mindösszesen a területfejlesztéssel van törvényben rendelt dolga, amit - ismerve az Orbán rezsim működését - úgyis felülről fognak megszabni és irányítani. Az évi közel 360 millió forintos költségvetés nagy része személyi jellegű kifizetésekre, az apparátus és a képviselők bérére, járulékaira megy el. A megyei önkormányzat egy szimpla kifizetőhely, látszatfeladatokkal, Fideszes pártkatonák zsíros állása, ahol a következő 5 évben zavartalanul lehet urizálni!

Mindeközben az országban zajlik a nyomor alapú társadalom kiépítése, nőnek és szaporodnak a sarcok, egyre kiszolgáltatottabbá válnak a szegények, a pénztelen családok, a kisnyugdíjasok, a rokkantak, a közmunkából élők, az állástalan emberek és szegényedik el a középosztály.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás

2024. Április 30. 13:00, kedd | Helyi

Előzmény nélkül szúrta hátba iskolatársát a hatodikos lány

Emberölés kísérlete miatt indult eljárás. Videóval.