Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2011. December 07. 12:59, szerda | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Mélyen behatolt az ország légterébe

Mélyen behatolt az ország légterébe

A pilóta nélküli amerikai kisrepülőgép, amelynek lelövéséről vasárnap adott hírt az iráni média, mélyen behatolt Irán légterébe – közölte szerdán a teheráni rádió.

A közlés szerint az RQ-170 típusú drónt Kasmar város fölött észlelte az iráni légvédelem, mintegy 225 kilométernyire az afgán határtól. A vasárnapi bejelentés nem tért ki arra, mikor lőtték le a kisrepülőgépet.

Az amerikai hadsereg akkori tájékoztatása szerint a drón „lezuhant”, miután éveken át végzett felderítő repüléseket Irán fölött egy afganisztáni támaszpontról felszállva.

Szerdán Washingtonban bejelentették, hogy a szóban forgó repülőgépnek a betáplált programja szerint automatikusan vissza kellett volna térnie kiindulási pontjára, még akkor is, ha megszakadt vele a kapcsolat. Emiatt az amerikai fél valószínűbbnek tartja a meghibásodást, mint azt, hogy a drónt az iráni légvédelem lőtte le.

Az afganisztáni NATO-misszión belül azt feltételezik, hogy a teheráni közlés alighanem egy fegyverek nélkül felszállt felderítőgépre vonatkozik, amely a múlt hét végén tűnt el Nyugat-Afganisztán fölött. A misszió nem közölte az eltűnt gép típusát.

Címkék: dróntámadás, Irán, nato

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:32, szerda | Külföld

Kijev határozott választ vár az EU-tól a gazdatüntetések miatti ukrán-lengyel határzárra

Tájékoztatták az Európai Bizottságot az ukrán hatóságok az ukrán-lengyel határzárral kapcsolatos helyzetről, és határozott választ várnak -

2024. Február 21. 08:30, szerda | Külföld

Putyin: teljesen orosz ellenőrzés alá került a Dnyeper bal partja Herszonban

Orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott

2024. Február 21. 06:00, szerda | Külföld

Romániában betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.