Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Október 19. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Menczer: marad, sőt bővül a családtámogatás

Menczer: marad, sőt bővül a családtámogatás

A családtámogatási rendszer megerősítéséről beszélt Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője kedden Pátyon, egy új bölcsőde avatóünnepségén.

A politikus kiemelte: válság idején fontos, hogy a kormány megerősítse stratégiai céljait.

"A kormány a családtámogatási rendszerből semmit nem vesz el, sőt, lehetőség szerint bővíti a támogatásokat" - mondta Menczer Tamás.

A képviselő szólt arról, hogy a gyermekvállalási kedvet kifejező termékenységi ráta Magyarországon 10 év alatt 24 százalékkal emelkedett, ez az érték Európában a legmagasabb.

Magyar viszonylatban 27 éves csúcsra nőtt, elérte az 1,59-es arányt - fűzte hozzá a fideszes képviselő.

A Pest megyei településen negyven gyermek nevelésére alkalmas, háromcsoportos új bölcsődét avattak kedden, a 300 millió forintos beruházáshoz az önkormányzat 120 millió forint állami támogatást kapott.

Az avatáson Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, az elmúlt 10-12 évben nyolcvan százalékot meghaladó mértékben, több mint 22 ezerrel nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, erre a kormány 230 milliárd forintot fordított országszerte.

Soltész Miklós kitért arra is: Pátyon 1990 óta négyezerről nyolcezerre nőtt a lakosságszám, és a település vezetésének nagy kihívást jelentett, hogy megteremtse a növekvő igényeknek megfelelő infrastruktúrát.

Székely László (Fidesz-KDNP) polgármester emlékeztetett arra, hogy az új intézmény megvalósulásához állami segítséggel vásárolták meg és alakították át a korábban magánkézben működő Kikelet bölcsőde épületét.

A Dédelgető Bölcsőde Rozmaring tagintézményének átadásával 70 főre nőtt az önkormányzat bölcsődei férőhelyeinek száma - mondta a polgármester.

Fotó: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára