Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Szeptember 12. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mentőhelikopter vitte el az M 85-ösről a baleset sérültjét

Mentőhelikopter vitte el az M 85-ösről a baleset sérültjét

A 36. héten történt

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvanöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen harminchárom ember sérült meg.

Két személyautó, egy kisteherautó és egy nyerges vontató ütközött hétfő reggel, az M19-es autóúton Győrnél. A győri hivatásos tűzoltók feszítő vágó segítségével szabadítottak ki az egyik személyautóból és a kisteherautóból egy-egy embert. A balesetben összesen hatan sérültek meg, ebből ketten súlyos, négyen pedig könnyű sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat kórházba vitte. A mentés idejére az útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Árokba hajtott egy kisteherautó hétfő délután a 8627-es számú út Lövő és Völcsej közötti szakaszán. A sopronkövesdi hivatásos és a lövői önkéntes tűzoltók a kisteherautóból egy embert feszítő-vágó segítségével kiemeltek, majd átadták a mentőknek. A balesetben ketten sérültek meg. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Egy kisbusz átszakította a szalagkorlátot, majd egy vízelvezető árokba borult kedden délelőtt, az M85-ös autóúton, Fertőszentmiklós térségében. A kapuvári és sopronkövesdi hivatásos, valamint a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A járműben tizenhatan utaztak, közülük nyolcan megsérültek, őket a mentőszolgálat kórházba szállította. Egy embert súlyos sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek el a helyszínről. Az egységek átvizsgálták a járművet és a helyszínt, azonban további sérültet nem találtak. Az árokból autómentővel emelték ki az autót.

Egy nyolcvan négyzetméteres családi ház egyik helyisége égett szerda délután Győrben, a Közép utcában. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Fának ütközött szerdán délután egy személyautó az 1-es számú főút 170-es kilométerénél Levél térségében. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, amiből egy embert kiemeltek és átadták a mentőszolgálatnak. A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Két személyautó ütközött csütörtök délután, a 15-ös számú főút 6. kilométerszelvényénél. A baleset következtében az egyik autó az út melletti vízelvezető árokba borult. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyből két embert kiemeltek és átadtak a mentőszolgálatnak, őket könnyű sérülésekkel kórházba szállították. A mentés ideje alatt az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás volt érvényben.

Árokba hajtott egy személyautó szombat este, a 14-es számú főúton Vámosszabadi térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, őket könnyű sérülésekkel a mentőszolgálat kórházba vitte. A mentés ideje alatt az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás volt érvényben.

Teljes terjedelmében égett egy bódé, vasárnap este Mosonmagyaróváron, a Kiserdő úton. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki.

Árokba hajtott, majd felborult egy személyautó vasárnap délután, Pannonhalma és Écs között. A pannonhalmi hivatásos és önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban egy ember utazott, akit a mentőszolgálat könnyű sérülésekkel kórházba szállított.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A Kerényi György Művészeti Iskola felvételi tájékoztatója

Három tanszakon: zene, képzőművészet, néptánc várják a jelentkezőket.

2024. Április 22. 09:00, hétfő | Helyi

Milyennek látják a hazai közlekedési kultúra színvonalát az autóbusz-vezetők?

Online felmérés több mint tízezer dolgozó körében.

2024. Április 21. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.