Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Március 02. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Mentsük meg Diego-val a Földet!

Mentsük meg Diego-val a Földet!

Rajzpályázatot hirdetett a Pannon-Víz óvodásoknak és iskolásoknak.

A Pannon-Víz Zrt. által elnyert KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 azonosítószámú - „A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében” elnevezésű – Európai Unió által támogatott pályázat keretében a társaság működési területéhez tartozó nevelési és oktatási intézmények számára rajzpályázatot hirdet gyermekek részére az alábbiak szerint:

A rajzpályázat célja:
A mindennapi életünkhöz nélkülözhetetlen ivóvíz biztosítása és szennyvízelvezetési szolgáltatások mellett a Pannon-Víz kiemelt figyelmet fordít a lakosság tudatos szemléletformálására, melynek segítségével erősíteni tudjuk a természet és a víz iránti tiszteletet, szeretetet. Mindezt nem lehet elég korán elkezdeni, hisz már gyermekkorban kialakulnak a világról alkotott alapvető nézeteink. A pályázattal szeretnék felhívni az ifjú nemzedék figyelmét a felszíni és felszín alatti vizeink védelmének, megőrzésének, fenntartható felhasználásának és a szennyezések elkerülésének fontosságára, előcsalogatva közben a gyermekek fantáziáját, kreatív oldalát.

A pályázat témája: Mentsük meg Diego-val a Földet!

Vészhívás érkezett: „Veszélyben a bolygónk! Veszélyben a vízkészletünk!”

Mai felgyorsult világunkban nagy számban vannak jelen környezetszennyező, magas energiafelhasználású anyagok, melyek előállítása, használata jelentős mértékben károsítják Földünk élővilágát, kincseit. Emellett társadalmunk tagjainak mindennapi tevékenysége, a hulladékok illegális elhelyezése, a szennyvízelvezető rendszerek szabálytalan használata, a pazarló vízhasználat mind hozzájárulnak legfontosabb természeti kincseink veszélyeztetéséhez.

Világhírű ügynökségünk felkutatta a legzseniálisabb és legfürgébb ügynökünket, hogy a ti segítségetekkel megmenthesse bajba sodort Földünket!

Az ügynökség Diego 007-es ügynököt választotta ki erre a feladatra, aki első ránézésre csak egy kis fehér egérkének tűnhet, de vigyázat a látszat csal! Ő nem egy egyszerű egér, hanem az a szuperhős, aki megmentheti a Földet! Viszont bármennyire is rátermett ügynök, egyedül nem sikerülhet neki! Csakis a ti segítségetekkel lehet sikeres küldetése!

Segíts neki te is, hogy Földünk még nagyon sokáig élhető maradhasson! Tegyél te is valamit a Föld megmentéséért, tedd meg ezt mindannyiunkért!

A pályázat keretében olyan egyéni vagy csoportban készített rajzokat várnak, amin bemutatjátok, hogy kis titkos ügynökökként mivel és hogyan segítenétek Diego 007-es ügynök munkáját a Föld megmentésében, a Földön található élőhelyek, környezetünk és vizeink tisztaságának megóvásában, a takarékos vízhasználatban.

Diego-val, az ő küldetésével, és a hozzá kapcsolódó tanulmányi versennyel kapcsolatban további információt a Pannon-Víz nonlapján találhatnak az érdeklődők.

A rajzpályázatra készített alkotások beküldési határideje: 2022. március 18. (péntek) 12:00

A rajzpályázatra készített alkotások beküldésének módja:

Postai úton vagy e-mail-ben, az alábbi elérhetőségekre:
PANNON-VÍZ Regionális Önkormányzati Víziközmű-szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság, 9025 Győr, Országút u. 4. vagy 9002 Győr 2, Pf.: 217
A rajz hátoldalára vagy az e-mail szövegébe kérik az alkotó/csoport nevének és korcsoportjának feltüntetését, valamint szülő/nevelő/tanár telefonszámát, elérhetőségének szerepeltetését. Csoportos beküldés esetén a csoport valamennyi tagjának nevét kérik feltüntetni.

Digitális úton a pályaműveket a vezerigtitkar@pannon-viz.hu e-mail címre várják pdf formátumban. A digitális alapú pályaművek megküldése során az e-mailben kérjik feltüntetni az alkotó nevét, korcsoportját és szülő/pályázó/tanár telefonszámát.

Pályázók köre:

1. korcsoport: óvodás gyermekek

2. korcsoport: általános iskola alsó tagozatos diákjai

A beérkezett pályaművekből korcsoportonként és kategóriánként 10-10 darabot választ ki a szakértő zsűri, melyeket a Pannon-Víz Zrt. Facebook oldalán tesznek közzé. A legtöbb lájkot kapott munkák készítői lesznek a pályázat helyezett versenyzői a kapott lájkok sorrendjében.

A szavazás 2022. március 22. 24:00 óráig tart.

A pályázat eredményhirdetése: 2022. március 23. 12:00 órakor

További részletek a Pannon-Víz honlapján olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.