Városlista
2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2016. Február 09. 09:20, kedd | Bulvár
Forrás: Infováros

Meteorit ölt meg egy buszsofőrt

Meteorit ölt meg egy buszsofőrt

Egy lehulló meteorit okozta a halálát egy buszsofőrnek India déli részén. Az esetet kutatók vizsgálják. Hasonlóra majdnem 200 éve nem volt példa a világon.

Egy becsapódó meteorit végzett egy buszsofőrrel az állam egyik felsőoktatási intézményének területén – állítja a dél-indiai Tamilnádu állam főminisztere, Dzsajalalitha Dzsajaram kitért rá, hogy a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amiknek következtében a kórházba szállítás közben meghalt.
A férfi családja 100 ezer rúpia kártérítést kapott.

A buszsofőr éppen az egyetem menzája melletti füves placcon állt, amikor egy rejtélyes robbanás történt. Egy apró kráter keletkezett a területen, és néhány ablak is betört. Rajta kívül két kertész és egy diák is megsérült.

A helyszíneléskor a szakemberek egy gyémántra emlékeztető sötétkék követ találtak. A meteoritelméletet azonban még nem erősítették meg, az Indiai Asztrofizikai Intézet kutatók vizsgálják ugyanis az esetet.

Az International Comet Quarterly című tudományos folyóirat szerint legutóbb 1825-ben jelentettek be meteoritbecsapódás okozta halálesetet. Simon Goodwin, az angliai Sheffield Egyetem szakértője azonban kifejtette: a meteorit okozta halálesetek ritkák, mivel a világűrből származó kőzetdarabok elégnek, amikor keresztülszáguldanak a Föld légkörén, vagy az óceánban, vagy távoli területeken landolnak.

Meteorit három éve érte el a Földet. Akkor egy 17 méter átmérőjű meteor robbant fel Közép-Oroszország felett, aminek következtében mintegy 1200 ember sérült meg.

Címkék: india, meteor, meteorit

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 09:32, kedd | Bulvár

Brutális baleset - Hosszában átszúrta a Suzukit a sorompó, esélye sem volt a sofőrnek

Pusztaszabolcs és Szabadegyháza közötti összekötő úton történt baleset kedden reggel, megdöbbentő képek érkeztek a helyszínről.

2022. November 16. 09:52, szerda | Bulvár

Különös baleset történt a 86-oson - Forró hűtőfolyadék spriccelt a sofőr lábára

A Szeleste felé tartó személyautóban haladás közben elrepedt egy cső és a sofőr lábánál forró hűtőfolyadék ömlött az utastérbe. Az autó vezetője a fájdalomtól jobbra húzta a kormányt és az autó árokba hajtott.

2022. November 13. 09:12, vasárnap | Bulvár

Szándékosan feltartotta a mentőautót, 8 hónap letöltendőt kapott

Az eset Angliában történt, a sofőr büntetését felfüggesztették.

2022. Október 24. 19:19, hétfő | Bulvár

Szállj be a #challenge-be, és találkozz a VALMAR duóval!

Játékra invitál Marics Peti és Valkusz Milán minden tiktokert, a szerencsések pedig eltölthetnek egy délutánt az énekes duóval egy lemezstúdióban.