Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 16. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Mexikóba helyezi át egyik magyarországi gyárát az IBM

Mexikóba helyezi át egyik magyarországi gyárát az IBM

Az IBM váci gyárában az elbocsátások az üzemi tanáccsal, illetve a szakszervezettel konzultálva fokozatosan zajlanak le a gyártási tevékenység 2024 első negyedévében tervezett befejezésig; a termelést Mexikóba helyezik át, a váci alkalmazottak egy részét más IBM-egységekhez irányítják - közölte a társaság az MTI-vel kedden.

A cég jelezte: folyamatosan felülvizsgálja termékei gyártásának leghatékonyabb módját, a gyártás javasolt áthelyezése ennek az eredménye.

A társaság egyidejűleg kiemelte: továbbra is elkötelezett magyarországi ügyfelei iránt, és itteni eladásai növelésére összpontosít.

Közölték azt is: a gyár bezárásáról időben tájékoztatták az alkalmazottakat és az érintett beszállítókat, bérbeadókat, valamint a helyi és más illetékes hatóságokat.

A cég tájékoztatása szerint az IBM Storage termékportfólió nagy részét már most is gyártják a közép-amerikai országban, így már rendelkeznek a szükséges gyártási szakértelem nagy részével.

Az IBM váci gyárban 2022 végén a nyilvánosan elérhető céginformációk szerint 448-an dolgoztak. A cég az MTI-nek küldött közleményében jelezte, hogy az alkalmazottak egy részét más IBM-egységekhez irányítják, akik otthonról fognak dolgozni, de pontos számokkal nem szolgáltak.

Rámutattak, hogy az IBM a váci gyártóbázis bezárása után is számottevő jelenléttel rendelkezik Magyarországon. Budapesten nemrég nyitották meg új irodájukat - emlékeztettek. Az IBM Shared Service Center magas hozzáadott értékű szolgáltatásokkal segíti a vállalat globális működését kognitív üzleti folyamatok, a HR, a pénzügy, a beszerzés, az adminisztráció, a digitalizáció és az IT fejlesztések területén.

Az IBM 1996-ban kezdte meg működését Vácon, a Zollner Electronic Kft.-től bérelt üzemcsarnokban, ahol nagy kapacitású háttértárolókat gyártottak a világpiacra.

Az IBM Data Storage Systems Információtechnológiai Kft. 2020-ben még több mint 3000 embert foglalkoztatott, 134,2 millió dolláros (39,9 milliárd forint) nettó árbevétel mellett 6,6 millió dolláros (1,96 milliárd forint) nyereséget ért el.

2021-ben a cégből kivált Kyndryl Hungary Kft. Székesfehérváron és Budapesten több mint ezer dolgozót foglalkoztatva IT infrastruktúra-szolgáltatóként működött tovább.

Az IBM Data Storage Systems Kft. nettó árbevétele a nyilvános cégadatok szerint így 2022-ben a 32,3 millió dollárra esett az előző évi 105,8 millió dollárról, míg az adózott eredmény ugyanebben az időszakban 4,9 millió dollárról 1,5 millió dollárra csökkent.

Címkék: bezárás, ibm, vác

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk