Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Április 20. 17:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Papp József

Mi kell a kormányváltáshoz?

Mi kell a kormányváltáshoz?

Botka László és Molnár Gyula Győrben.

Az áprilisi viharos szél és havazás zárt helyre kényszerítette az eredetileg győri utcafórumra érkezett Molnár Gyula MSZP elnököt és Botka Lászlót, a párt miniszterelnök-jelöltjét. A cudar idő ellenére sokan elmentek meghallgatni a politikusokat.

- Az emberek jelentős többsége ma már úgy gondolja, hogy rossz felé mennek a dolgok Magyarországon, szükség van egy új típusú, európai Magyarország építésére.- kezdte Molnár Gyula. Ehhez a változáshoz három dolog kell, amiből kettővel már készen vagyunk. Első, hogy legyen egy alkalmas személy, aki képes leváltani Orbán Viktort. Botka László ilyen. A második, hogy legyen olyan hiteles program, ami garantálja, hogy nem egy szűk kisebbség, hanem a többség gyarapodása a cél. Mi már megfogalmaztuk ezzel kapcsolatban világosan a gondolatainkat. A harmadik pedig az, hogy ez a változás milyen társadalmi támogatottsággal, szervezeti háttérrel történik, ezen dolgozunk. Az elmúlt hetek tüntetései bebizonyították, hogy az emberek elegük van ebből a hatalomból. Nem csak egy iskoláért, hanem a demokráciáért, a sajtószabadságért, az oktatás szabadságáért mentek ki az utcára.

- Azért járjuk körbe május elsejéig az egész országot Molnár Gyulával, hogy egy mondatot elmondjunk.- vette át a szót Botka László. Akármit hazudik a fideszes lakájmédia, a 2018 évi választás még nem lefutott. Egy év múlva ilyenkor le fogjuk váltani a Fidesz-kormányt. Az emberek döntő többsége kormányváltást akar. Miközben a Fidesz szétlopja az országot, a magyar családok többségét nyomorba taszítja. Nem rég jelent meg egy felmérés, ami szerint a magyar családok felének semmilyen vagyona, megtakarítása nincsen. A családok másik 45%-ának van talán 2-3 hónapi megtakarítása. A magyar családok 5%-a rendelkezik akkora vagyonnal, ami az európai középosztályhoz közeli. A Fidesz kormány intézkedései a szegényeket sújtották, a gazdagoknak kedveztek, ezért elképesztő mértékű különbség jött létre az elmúlt években. A magyarok döntő többsége kiszolgáltatott, és rosszabbul él, mint korábban. Egy határozott, erőskezű, demokratikus baloldali kormány minden eszközével a többséget támogatja, az átlagos, vagy átlag alatti jövedelműeket, a minimálbérből élőket, a pályakezdőket, a kisnyugdíjasokat. Az ő terheiket kell csökkenteni. Igazságos adórendszert fogunk bevezetni, ami adócsökkentést jelent a döntő többségnek, az átlag vagy átlag alatti jövedelműeknek. A rendszer igazi nyerteseire luxusadót fogunk kivetni a 100 milliónál magasabb vagyonokra, a havi 1 milliónál magasabb bérekre.

Elmondta még, hogy miközben a leggazdagabbak magánkórházakba járnak, a közrendelők és közkórházak lerohadtak, és orvos se nagyon van bennük. A gazdagok magániskolába járatják a gyerekeiket, mert a közoktatást tönkretették. Magyarország egy igazi, igazságos baloldali programért kiált, ezért hirdették meg a „Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok!” programjukat. Azt tapasztalják, hogy a magyar emberek döntő többsége ezzel azonosul.

- Hogyan lesz ebből kormányváltás?- tette fel a kérdést Botka László. A Fidesz a saját javára megváltoztatta a választási rendszert. Csak akkor van a baloldalnak győzelmi esélye, ha mind a 106 egyéni választókerületben egy baloldali jelölt küzd meg a fideszessel. Az összes baloldali párt jelenlegi támogatása még összeadva is nagyon kevés a győzelemhez. Az összefogás tehát szükséges, de nem elég. Meg kell nyernünk sok százezer választópolgár bizalmát, akinek a bizalmát elveszítettük 2010 előtt. A választási győzelem alapvető feltétele, hogy hiteles új politikát kell képviselni, ami a korábban tőlünk elfordult választópolgárok számára garantálja, hogy tartalmában, stílusában, személyi összetételében más, és nem a 2010 előtti politikát akarja visszahozni. Az az egymillió választópolgár, aki kell ehhez a győzelemhez, itt van a bizonytalanok között, a Jobbik és a Fidesz csalódott szavazói között. Nekik kell bebizonyítanunk, hogy tanultunk a hibáinkból, és nem fogjuk őket még egyszer elkövetni. Valódi európai, demokrata, szocialista programot kínálunk és képviselünk. Így váltjuk le az Orbán rezsimet, mert ez nem csak a baloldal, hanem egész Magyarország érdeke.- zárta Botka László.

A program végén a pártelnök és miniszterelnök-jelölt kérdésekre válaszolt, és közvetlenül is beszélgettek a közönséggel.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás