Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2012. Április 15. 16:17, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Mi lesz a csornai kórház államosítása után?

Mi lesz a csornai kórház államosítása után?

Egyre közelebb a kórházak államosítása, de egyelőre még csak a bizonytalanság biztos. Az eddigi fenntartó önkormányzatok azt sem tudják, hogy milyen ellátások maradnak a városuk kórházában azok után, hogy elveszik tőlük. Sok önkormányzat az utolsó pillanatban menteni próbálja a menthetőt.
Információink szerint erre készül a csornai önkormányzat is. A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy 30 aktív belgyógyászati ágy maradhat az állami fenntartású csornai Margit kórházban. Írásban meg nem erősített szóbeli ígéret hangzott el a járóbeteg szakrendelő felújításához pályázati támogatásra. A csornai önkormányzat társasházzá alakítással próbálja megőrizni azokat az ingatlanokat és ingatlanrészeket, amikre a jövőbeni feladatellátások során szüksége lehet. Helyi feladat marad bizonyosan a fogorvosi, a háziorvosi és az ügyeleti ellátás. A néhány éve pályázati támogatással létrehozott Egészségház, ahol a háziorvosok és a fogorvosok dolgoznak, a kórház "C" épületének földszintjén és első emeletén található. Ez a rész csak társasházzá alakítással tartható önkormányzati tulajdonban. Egyszerűbb a helyzet a felújításra szoruló járóbeteg szakrendelővel, mert az önálló helyrajzi számon leválasztható a kórház területéről.
Információink szerint vitapont a régi bíróság épülete. Az önkormányzat ezt is tulajdonában szeretné tartani.
A kórház jövője természetesen elsősorban nem ingatlan tulajdonjogi kérdés. Minden rábaközit érint és érdekel, hogy milyen ellátásokhoz és milyen formában juthat hozzá az államosítás után a Margit kórházban. Erre ma még nem kapunk választ, mint ahogy egyelőre arra sem, hogy hol kapják meg a rábaközi emberek azokat a kórházi ellátásokat, amelyekhez eddig helyben, a Margit kórházban jutottak hozzá.
A jövőben ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat az illetékeseknél, és a tudomásunkra jutó információkat azonnal közzétesszük.

Címkék: csorna, Margit Kórház

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 28. 16:00, kedd | Helyi

Többször is használta a talált bankkártyát az ismeretlen férfi

A rendőrség a lakosság segítségét kéri az ismeretlen férfi azonosításához.

2023. Március 28. 13:00, kedd | Helyi

Önkéntesek tisztították meg az árokpartokat Győrsövényház határában

Miért kell az árokpartokra kiszórni a szemetet?

2023. Március 28. 09:00, kedd | Helyi

Közlekedésbiztonsági foglalkozást tartottak a bezi iskolásoknak

A Győri Rendőrkapitányság prevenciós munkatársa az ajándékok mellett baleset-megelőzési tanácsokkal is ellátta a gyerekeket.

2023. Március 27. 16:58, hétfő | Helyi

Széchenyi iskolások a Pannon-Víz vízműtelepén

Honnan jön a víz?