Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 11. 16:06, szombat | Helyi
Forrás: népszava.hu

Mi lesz a Margit kórházzal?

Mi lesz a Margit kórházzal?

Tegnap a Napi Gazdaság, ma a Népszava és a Kisalföld is írt a kórházbezárásokról.

Tizennégy vidéki kórházra ugyanaz a sors vár, mint a lapunk által "funkcióvesztőnek" nevezett fővárosi intézményekre.- írta a népszava .hu. A Napi Gazdaság is beszámolt arról, hogy az egészségügyi államtitkárság háttérszervezete, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) február 15-ig tesz javaslatot a fekvőbeteg-ellátási kapacitások újraelosztására.

Hamarosan tehát kiderül, mely kórház válik feleslegessé, hiszen a döntés a teljes magyar fekvőbeteg ellátást, illetve az erre fordított pénzt is átrendezi. Az eddigi információkból úgy tűnik, 14 vidéki kórházban gyakorlatilag megszűnhet az aktív fekvőbeteg ellátás májustól, ez pedig mintegy 5 százalékot szabadíthat fel a fekvőbeteg finanszírozásból. A Kalocsát, Mohácsot, Csornát, Kazincbarcikát, Nagyatádot, Marcalit, Makót, Komáromot, Kisbért, Tapolcát érintő kórházbezárásokkal ugyanis a hazai aktív kórházak száma 79-re csökkenhet. A megmaradók között 10 speciális ellátásra szakosodott intézmény van, és a térségi központok kialakításával a közeljövőben még további kórház-egyesítések is várhatóak.
A népszava.hu teljes cikke itt olvasható.

Tegnap idéztük a napi,hu cikkét ugyanebben a témában. A cikkben többek közt ezt írták: "A Nefmi tegnap esti, a rendszer átalakításáról szóló közleménye szerint Cserháti Péter helyettes államtitkár Tapolca, Körmend, Csorna, Győr, Marcali, Nagyatád, Komló, Pécs, Kazincbarcika, MISEK Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ, Miskolc, Vásárosnamény, Debrecen, Kalocsa, Makó, Szeged, Kisbér, Komárom, Budapest képviselőivel egyeztetett, amiből pontosan nem ítélhető meg, hogy a jelzett városokban működő kórházak milyen módon alakulnak át, jelenlegi aktív ágyaikat hány százalékban veszthetik el."

Ma megpróbáltuk megtudni, hogy kikkel egyeztettek a kórházak bezárásáról, és milyen eredmény várható a Margit kórház esetében. Információink szerint sem a fenntartó csornai önkormányzat polgármestere, sem az intézmény igazgató főorvosa nem kapott meghívást, és nem vett részt ezen az egyeztetésen.

Címkék: csorna, kórház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.