Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2014. Január 14. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: MSZP Győr és Környéke

Mi lesz az ivóvízzel, a szemétszállítással és a többi közszolgáltatással?

Mi lesz az ivóvízzel, a szemétszállítással és a többi közszolgáltatással?

Gondot okoz az önkormányzati tulajdonú cégeknek a rezsicsökkentés.

Nagy a kapkodás a Fidesz-propagandában szabadságharcos csodafegyvernek kikiáltott rezsicsökkentés körül. Kiderült, hogy a víz-, csatornadíjak és a szemétszállítás árcsökkentését nem a gonosz, külföldi multik szenvedik el - mert ilyenek már csak hébe-hóba, mutatóban vannak -, hanem döntően az önkormányzatok tulajdonában lévő magyar cégek.- áll az MSZP Győr Környéki Szervezete sajtóközleményében. A sajtóban egyre több hírt olvashatunk arról, hogy az önkormányzati vagy magántulajdonú közszölgáltató cégek nem tudják a működésből fedezni a kiadásaikat. Több településen beszüntették már a szemétszállítást, ezeken a helyeken a katasztrófavédelem kényszerszolgáltatót jelöl ki, de ez legtöbb esetben azzal jár, hogy felborul a szemétszállítás rendje, kimaradnak ürítések. Az sem tisztázott, hogy a kényszerből kijelölt szolgáltató szerződés nélkül hogy tudja majd beszedni a díjat.

A párt közleménye így folytatódik:

Törvényi biztatással is, de főleg a növekvő veszteségeik miatt a közszolgáltatási szemétszállítástól szabadulnának az önkormányzatok, de senkinek nem akaródzik a veszteséges, non-profitnak kinevezett cégek átvétele. Ezért már sok kisebb településen szemétszállítási katasztrófahelyzet kezd kialakulni.

A Katasztrófavédelmi Szervezet körülbelül olyan hatékonysággal birkózhat meg e nehézségekkel, mint amikor az árvíz idején vízügyes szakemberek nélkül erőlködött.

A nagyobb önkormányzatok non-profit szervezet létrehozásával kísérleteznek, melyet azután majd bevételeikből támogathatnak.
Kiderült az is, hogy a gáz-, villany- és távhődíjak csökkenése nem az Orbán-kormány jótéteménye a magyaroknak, hanem az általános világpiaci árcsökkenés következménye.

MSZP Győr Környéki Szervezete


Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 09:00, csütörtök | Helyi

Csecsemő és gyermek elsősegély nyújtó képzés Rábakecölben

Hogyan segíthetünk gyorsan a babának?

2024. Február 21. 16:00, szerda | Helyi

III. Barsi szólótánc verseny Vitnyéden

A belépés díjtalan.

2024. Február 21. 13:00, szerda | Helyi

Baleseteket okozó ismeretlen autósokat keresnek

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2024. Február 21. 09:00, szerda | Helyi

Meghirdette ezévi alkotói pályázatát a tűzoltóság

Az iskolások három korcsoportban szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást, videót vagy irodalmi alkotást küldhetnek be.