Városlista
2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2016. November 15. 16:04, kedd | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Mi történik, ha nem fizetjük be a vízdíjat?

Mi történik, ha nem fizetjük be a vízdíjat?

Jöhet a markoló és el fogja markolni a vízcsövünket.

Ha nem fizetjük be a vízdíjat, először fizetési emlékeztetőt, aztán felszólítót kapunk. Harminc nap eltelte után személyesen vagy ajánlott levélben keres minket a szolgáltató – mondta Tóth László a Pannon-Víz diszpécser szolgálatának vezetője. Ezután már csak 8 napunk marad, hogy tartozásunkat rendezzük vagy részletfizetést kérjünk. Itt már nem érdemes halogatni. A kilencedik naptól jöhet a markoló és el fogja markolni a vízcsövünket.

A szolgáltatót erre a 2011. évi CCIX. törvény 58. § (10) bekezdése jogosítja fel. Víz nélkül persze senki sem maradhat, de az ingyen vízért ilyenkor már messzebbre kell menni. 150 méter távolságon belül elhelyezett közkútról, tűzcsapra szerelt vízcsapról lehet haza hordani az ivóvizet. Minden egyes ilyen beavatkozásról hivatalból előzetesen értesíti a szolgáltató a Népegészségügyi Szakigazgatási Szervezetet is. Idén eddig 153 esetben szüntettek meg vízbekötést családi házas fogyasztóknál.

A hátralékkal rendelkező Fogyasztó – ha felveszi a kapcsolatot a Pannon-Víz Zrt-vel, akkor még saját hatáskörben is tudnak segíteni részletfizetéssel, fizetési haladék engedélyezésével. A helyi önkormányzatoknál adósság kezelési, lakás fenntartási támogatások igényelhetők, vagy védett fogyasztóként további könnyítéseket kaphatnak.

Védendő fogyasztóknak járó kedvezményt szociálisan rászorulók és fogyatékkal élők igényelhetnek, a két kategóriába való besoroláshoz pedig a következő szempontokat veszik figyelembe. A szociálisan rászorulók kategóriájába tartozik az, aki ápolási díjban, aktív korúak ellátásában, időskori nyugdíjban, gyermekvédelmi kedvezményben, lakásfenntartási kedvezményben vagy otthonteremtési támogatásban - három évig a megállapítástól számítva - részesül, vagy hivatásos nevelőszülő. Fogyatékkal élőnek pedig az számít, aki fogyatékossági támogatást kap, vakok járadékában részesül, illetve aki után szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékot kap.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 16:00, csütörtök | Helyi

Irodalmi, művészeti, gasztronómiai fesztivál Agyagosszergényben

Szeptember végén

2023. Szeptember 28. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A Szuperinfó Csorna-Kapuvár legfrissebb lapszámából

2023. Szeptember 28. 09:00, csütörtök | Helyi

A jánossomorjai Dr. Oetker aktuális állásajánlata

Jelentkezzen!

2023. Szeptember 27. 16:00, szerda | Helyi

Szombaton is várják Rábatamásiban a dolgos kezeket

Társadalmi munkában épül a járda.