Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Augusztus 28. 16:25, szombat | PR
Forrás: 24/7

Mi valósult meg eddig a League of Legends 10 éves születésnapján ígértek közül?

Mi valósult meg eddig a League of Legends 10 éves születésnapján ígértek közül?

2019. októberében töltötte be a 10-et minden idők egyik legsikeresebb online játéka, a League of Legends.

Ezt a játékot számos okból ki lehetne emelni az online játékok tömegéből: milliók játszák, és egyike volt az e-sportként játszott első játékoknak. A Riot Games közel 14 éves fennállása óta ez a legsikeresebb játékuk, és világ, a karakterek mind-mind vonzzák a játékosokat.

A League of Legends megjelenésének 10 éves évfordulóján a Riot Games számos újdonságot jelentett be, amelyek mind Runeterra világában játszódnak és a veterán játékosok számára már jól ismert karaktereket és fajokat helyezik más megvilágításba.
A bejelentett játékok:
- Legends of Runeterra
- League of Legends: Wild Rift
- Teamfight Tactics
- Project A – később ez lett a Valorant
- Project L

A fentiek közül a Project L kivételével mindegyik időben megérkezett, 2020 során mindegyike kiadta a Riot Games. A Project L-ről annyit tudni, hogy egy, a League of Legends világában játszódó verekedős játék lesz (mint pl.: Mortal Kombat, Street Fighter, stb.), valószínűleg a már jól ismert szereplőkkel és lényekkel.

Nézzük meg, hogy a valóban elkészült játékokat.

League of Legends: Wild Rift
A Wild Rift kiadás egy hiánypótló League of Legends verzió, mivel ez a játék mobilos verziója. Jelenleg Androidra, iOS készülékekre és Samsung telefonokra is elérhető, így elég széles körben elérhető. A funkciók nagyjából megegyeznek a Windows verzió funkcióival, és emiatt sokaknak nem okoz majd nagyobb gondot a kezelése. Jelenleg közel 40 League of Legends hőst lehet megszerezni és irányítani, és várhatóan folyamatosan érkeznek majd az újabb patchekkel újabb hősök is.
Természetesen egy online játékról beszélünk, tehát a szélessávú kapcsolat elengedhetetlen, illetve tárhely is viszonylag sok kell hozzá egy mobiljátékhoz képest. Érdemes teljes töltöttség mellett játszani, és ha melegszik a készülék, akkor természetesen lerakni egy időre.
Játékélmény tekintetében a Wild Rift bőven hozza a League of Legendstől elvártat, ebben az esetben mindezt a kisebb méretű érintőképernyőn.

Legends of Runeterra
Egyértelműnek tűnik, hogy a Riot Games megpróbál az online játékok piacán az élre törni, és olyan nagy szereplőkkel szemben kesztyűt húzni, mint a Blizzard. A Legends of Runeterra a nagy, e-sportként is űzött Hearthstone nyomdokaiba lépve próbál meg nagyra nőni. Amit 2019-ben bejelentett a Riot, az 2020-ban meg is érkezett, és elég nagy durranás lett. A játék grafikája például remek, a kártyák is nagyon szépek, illetve számtalan taktikai és stratégia lehetőség van. League of Legends játékosok számára talán nem nagy meglepetés, hogy szinte minden, korábbról már ismert karakter, vagy ha úgy tetszik „legenda” megjelenik a Legends of Runeterra lapjai között is.
Kompatibilitás tekintetében megkaptuk a szükséges rugalmasságot is, Windows, Android és iOS rendszereken is fut a játék. Amit a Legends of Runeterra kínál az egy pörgős, izgalmas kártyajáték, remek grafikai megvalósítással és effektekkel, illetve a Heartstone-tól eltérően nem csomagokban, hanem egyesével megszerezhető kártyákkal.

Teamfight Tactics
Aki játszott már a League of Legends-zel, az bizonyára ismeri a Teamfight Tactics nevű játékmódot. Ezt a pörgős játékmódot exportálta – illetve valójában teljesen átalakította a Riot Games, és elérhetővé tette külön játékként, megszórva egy kis cukisággal is.
A Teamfight Tactics lényege, hogy két csapat küzd egymással, egy körökre osztott taktikai játékban. A cél természetesen nem más, mint a másik csapat eltiprása. A játék során számos hőst irányíthatsz, közülük, ahogy az várható, a legtöbben a már ismert legendák közül kerülnek ki. A játékban az egyediséget az szavatolja, hogy létrehozhatsz egy kis avatárt, aki ugrál, táncol, emojikat küldözget és személyre szabható.
Meglepően jó játékmenetet és játékélményt nyújt a Teamfigth Tactics, hozza azt az izgalmas és pörgős taktikai játékot, amihez már hozzászokhattunk a League of Legendsben. Mivel szinte minden operációs rendszeren használható, így a játékosok száma elég magas, és mindig találhatsz ellenfelet, minden napszakban. A játék alapjáraton ingyenes, de van lehetőség – mert miért ne lenne? – arra is, hogy játékon belül vásárolj ezt-azt.

Valorant
A Project A-ként bemutatott taktikai FPS (first-person shooter) játék Valorant néven jelent meg 2020-ban. A többitől eltérően itt már nem Runeterra a játék helyszíne, hanem a jó öreg Föld, egy kicsit távolabb a jövőben. Ebből kifolyólag pedig a karakterek sem a már jól ismert hősök és legendák.
A játékban 5 fős csapatok küzdenek megy egymással, egy meccs 13 körből áll, és minden körben csak egy élete van a játékosoknak, szóval nagyon oda kell figyelni. Gyors, erősen pörgős és bizony azért némi készséget, skillt is igénylő játékmenetről van szó. Fejlődésre van lehetőség, hiszen a rangsorolás nélküli játszmák pont ezt a célt szolgálják, igaz, arra fel kell készülni lélekben – ez sajnos minden online játéknál így van – hogy lesznek beszólogató, nagy arcú játékosok.
Neked azonban nem kell foglalkozni velük, hiszen a Valorant egy jól sikerült nem-Legends játék, amit érdemes kipróbálni, különösen, ha szereted az FPS játékokat.

Ennyi volt?
A fentiek azok, amelyek ténylegesen megjelentek a bejelentett játékok közül. Ezeket akár már ma is kipróbálhatod. A Project F egyelőre várat még magára, de vélhetően hamarosan megérkezik, aztán ki tudja, még megjelenhetnek League of Legends témájú nyerőgépek online addigra, hiszen ez is egy olyan terület, ahova a Riot Games még nem tette be a lábát.
A játékokon kívül rajzfilmsorozat, egy vélhetően open-world MMO is megjelent a 10 éves évforduló streamjében, ezekről pontos információink még nincsenek, várjuk a megjelenésről, vagy legalább a bétákról szóló bejelentéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?