Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2022. Február 16. 17:09, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Milliókkal vert át egy pénzváltót a trükkös csaló

Milliókkal vert át egy pénzváltót a trükkös csaló

Az úgynevezett rip deal csalások felderítése során került a Budapesti Rendőr-főkapitányság látókörébe az a férfi, aki több mint 14 millió forinttal károsított meg egy valutaváltót.

Telefonon hívta, és álnéven mutatkozott be az egyik fővárosi valutaváltó alkalmazottjának egy férfi még 2016 júliusában azzal, hogy szeretne forintot váltani 45 ezer euró értékben. Meg is jelent a váltóban, ahol a sértett átadta a férfinek a kért összeget. A fehér borítékban lévő bankjegyeket az elkövető a zakója belső zsebébe tette, majd a nála lévő táskából egy műanyag zacskót vett elő, amelyben forint kötegek voltak – közölte a rendőrség.

Majdnem megtörtént a nagy üzlet, azonban D. Constantin közölte a váltó munkatársával, hogy nincs nála annyi pénz, amennyi kellene, de a közelben lévő autójában van még ötmillió forint.

Azért, hogy teljes mértékben megtévessze a sértettet, a korábban kapott fehér boríték helyett a zakója belső zsebéből vett ki egy ugyanolyan fehér borítékot és azt adta vissza a dolgozónak, továbbá a táskáját is a valutaváltóban hagyta a benne lévő forint kötegekkel.

Egy idő után gyanús lett a sértettnek, hogy a férfi még mindig nem ért vissza a hiányzó pénzzel, ezért átnézte a borítékot és a táskát. Legnagyobb meglepetésére azt látta, hogy a fehér borítékban 90 fénymásolt 500 eurós bankjegy van, továbbá a műanyag zacskó öt köteg, összesen 500, szintén fénymásolt 500 forintos bankjegyet rejt.

Az elkövető a cselekménnyel több mint 14 millió forintos kárt okozott a valutaváltónak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály munkatársai látókörébe egy rip deal csalás sorozat 2020-ban kezdődött és azóta már befejezett felderítése és vizsgálata közben került a román állampolgárságú 65 éves elkövető, akit elfogatóparancs alapján az országba belépésekor fogtak el a rendőrök 2022. január 19-én Ártándnál. A BRFK nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését, illetve vállalta a sértett kártalanítását.
Az eljáró rendőri szerv a szükséges eljárási cselekményeket befejezte, az ügy iratanyagát megküldte az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 13:15, csütörtök | Belföld

Ledobta kutyáját a negyedikről egy férfi, ötven nap elzárásra ítélték

Állatkínzás miatt ötven nap elzárással sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki három évvel ezelőtt ledobta a kisméretű kutyáját 4. emeleti lakásának teraszáról - írja a Fővárosi Törvényszék.

2023. Június 08. 13:11, csütörtök | Belföld

Másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat több vármegyére

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

2023. Június 08. 13:09, csütörtök | Belföld

Gátat szab a kormány a külterületek belterületbe vonásának

Gátat szab a kormány a jövőben a külterületek belterületbe vonásának, különösen a balatoni térségben - mondta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) építészeti államtitkára csütörtökön Balatonfüreden.