Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Március 04. 09:33, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Milyen nyomtató való nekünk?

Milyen nyomtató való nekünk?

Szükségünk van egy új nyomtatóra, de nem vagyunk benne biztosak, hogy melyik típus való nekünk? Érdemes néhány szempontot figyelembe venni a vásárlás előtt, amik leegyszerűsítik és megrövidítik ezt a döntési folyamatot.

Milyen céllal vásárolunk?

Az első és legfontosabb, hogy átgondoljuk, mire szeretnénk használni a nyomtatónkat. A munkához van rá szükség, tanuláshoz, kikapcsolódáshoz, esetleg a családnak kell? Vállalkozóként fontos lehet, hogy az iratainkat fizikai formátumban is magunkénak tudjuk, de egy nagy családban is aranyat ér, ha foglalkoztatókat, játékokat tudunk nyomtatni a gyerekeknek, arról nem is szólva, hogy a diákként manapság nélkülözhetetlen egy nyomtató. Ha tehát az egyedien mintázott, színes levélpapírok készítése lenne az új hobbink, vagy egyszerűen csak a nagyszülőknek ajándékoznánk néhány kinyomtatott családi emléket, a Canon MP250 patron jó társunk lesz ebben az alkalmi, de minőségi munkában.

Milyen árkategóriában?

A cél meghatározása után érdemes belenézni a zsebünkbe is, és az előzőekkel is számolva mérlegelni. A lézernyomtatók némileg drágábbak, míg a tintasugaras gépek beszerzése valamivel olcsóbban kivitelezhető. Ennél persze annyival bonyolultabb a helyzet, hogy a felhasználásunktól függ, melyik típusba érdemes befektetni. A lézernyomtatókkal nagyobb mennyiségben tudunk jó minőségben szövegeket nyomtatni, míg a tintasugaras készülékkel az apróbb részleteket tartalmazó színes képeket kelthetjük életre.

Mennyit szeretnénk nyomtatni?

Előfordulhat, hogy az otthonunkból hirtelen iroda lett, és emiatt szükségünk van egy olyan gépre, amivel nagy oldalszámban tudunk azonos minőségű iratokat nyomtatni. Ha ilyesmire van szükségünk, a HP Laser MFP 135A toner a megoldás, akár 1000 oldalt is nyomtathatunk, közel kétszer annyit, mint a tintasugaras társával. Ha viszont csak néhány fotónkat szeretnénk kinyomtatni, egy-két színes képpel díszítenénk az otthonunkat, mindenképpen a tintasugaras nyomtató lesz a jó választás számunkra.

A fotó forrása:
FabrikaSimf / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák