Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2024. Április 22. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: VOLÁNBUSZ

Milyennek látják a hazai közlekedési kultúra színvonalát az autóbusz-vezetők?

Milyennek látják a hazai közlekedési kultúra színvonalát az autóbusz-vezetők?

Online felmérés több mint tízezer dolgozó körében.

A Volánbusznál jelenleg több mint tízezer autóbusz-vezető dolgozik, akik naponta róják Magyarország útjait. Országos szolgáltatóként a Volánbusz évente mintegy 17,5 millió járatot indít, az autóbuszok által megtett hasznos kilométer-teljesítmény pedig meghaladja a 400 millió kilométert. A „volános” autóbusz-vezetők 2741 helyközi és 733 helyi vonalon összesen 3147 települést szolgálnak ki, a 6 ezer autóbusznak köszönhetően a Volánbusz Európa egyik legnagyobb járműparkkal rendelkező autóbuszos szolgáltatójának számít. Így a Volánbusz autóbusz-vezetőinél hitelesebb forrást aligha találni, ha arra a kérdésre szeretnénk valódi választ kapni: milyen ma a közlekedésbiztonság és a közlekedési kultúra színvonala hazánkban.

A közlekedési kultúra napjához kapcsolódva – amelyet a Közlekedéstudományi Egyesület idén 10. alkalommal szervez meg – a Volánbusz április 10. és május 3. között online felmérést tart autóbusz-vezetői körében. A Volánbusz többek között arra kíváncsi, hogy a munkavállalói szerint mi ma a legégetőbb közlekedési probléma a hazai utakon, milyen gyakran találkoznak közlekedési szabálytalanságokkal, s mi jelenti szerintük a legnagyobb közlekedési veszélyt az autóbuszos közösségi közlekedésre nézve.

A kérdőív kitöltése után a válaszokat összesítik, s kiértékelésük után a legfontosabb megállapításokat a közlekedési kultúra napján, 2024. május 11-én nyilvánosságra hozzák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 16:00, szerda | Helyi

Az első lépés az új autóhoz szombaton jön el

Közlekedik a család - vetélkedő

2024. Május 22. 13:00, szerda | Helyi

A károsult hiába kérdezett vissza, a csaló meggyőzte

A veszteség 2,5 millió forint.

2024. Május 22. 09:00, szerda | Helyi

Közlekedési kultúra a Volánbusz autóbusz-vezetőinek szemével

VOLÁNBUSZ sajtóközlemény

2024. Május 21. 16:00, kedd | Helyi

Letörte a sorompót, és elhajtott

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az elkövető beazonosítása érdekében.