Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Január 28. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: turizmus.com

Minőség díjat kaptak a Tercia éttermek

Minőség díjat kaptak a Tercia éttermek

10. alkalommal díjazták a legjobbakat

31 szolgáltató, köztük 21 szálláshely és 10 vendéglátóhely vehette át január 27-én a Magyar Turizmus Minőségi Díjat a Hilton Budapest Hotelben. Az eseményen került sor a díj akkreditációjának meghosszabbítására is a megújult European Hospitality Quality rendszerében.

Az elismerést Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásáért felelős államtitkára és Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója adta át a díjazottaknak. Az elismerést jelző tábla jelenleg összesen 103 hazai szolgáltató, 84 szálloda és 19 étterem bejáratánál látható.

Glattfelder Béla megnyitó beszédében elmondta: a díj a bevezetése óta többszörösen akkreditált elismeréssé vált, minden tekintetben beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A turizmus jó teljesítményének megtartásához szükség van a szolgáltatások minőségének fenntartására, megerősítésére, a díj évenkénti átadása pedig az ösztönzés egyik kiváló formája.

Faragó Péter kiemelte, hogy az elismerés segíti a kis- és középvállalkozások minőségi munkáját, igazodási pontként szolgál a minőségfejlesztéshez, jobb piacra jutási lehetőséget biztosít. A rendszerben részt vevő éttermek magas számára utalva elmondta: a turisztikai és az agrárterület közötti szoros kapcsolat miatt a hagyományos turisztikai promóciót a jövőben az agrárpromócióval kívánják ötvözni, ezáltal is hangsúlyosabbá téve a külpiacokon való megjelenést. Amíg a kereslet az élményt és a minőségi szolgáltatást helyezi középpontba, a Hotelstars védjegynek és a Magyar Turizmus Minőségi Díjnak kiemelt szerep jut.

A résztvevőket szintén köszöntő Christian de Barrin, a HOTREC (a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége) vezérigazgatója elismerését fejezte ki amiatt, hogy folyamatosan növekszik a minőségbiztosítási programban résztvevők száma. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének, valamint a HOTREC Minőségbiztosítási Bizottságának elnöke szintén elismerően szólt a díjról és a díjazottakról, hangsúlyozta, hogy az MSZéSz örömmel vett részt a munkában. A HOTREC idén újabb 5 évre, 2020-ig meghosszabbította a Magyar Turizmus Minőségi Díj akkreditációját a megújult EHQ rendszerben.

A díj akkreditációját újabb öt évre meghosszabbító új EHQ tanúsítványt az aláírást követően átadták Faragó Péter vezérigazgatónak.

Az eseményt az ünnepélyes díjátadás zárta.

2014. évi díjazottak közt a térségünkből a megújító kategóriában, akik már korábban is részesültek ebben az elismerésben, a Tercia éttermek

Tercia Fertőendréd Étterem, Fertőendréd

Tercia Hubertus Étterem, Sopron

Tercia Kópháza Étterem, Kópháza

Címkék: étterem, Tercia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.