Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2021. November 12. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Minősítő oklevelet kaptak a rábaközi önkéntes mentőszervezetek

Minősítő oklevelet kaptak a rábaközi önkéntes mentőszervezetek

Viharkár elhárításból vizsgáztak.

Győr-Moson-Sopron megyében egy megyei, hét járási és negyvenhét települési önkéntes mentőszervezet segíti a hivatásos katasztrófavédelem tevékenységét. A mentőszervezetek tagjainak öt évente számot kell adni tudásukról, a szervezeteket újra kell minősíteni.

Csütörtökön Győrben több helyszínen hét települési és egy járási mentőcsapat tagjai gyűltek össze, és a gyakorlatok során többféle hasznos munkát is végeztek. Volt ahol árokkaszálási és tisztítási feladatokat, máshol árvízi védekezési feladatokat gyakoroltak, szivattyúzási ismereteiket is bemutatták, veszélyessé vált fákat gallyaztak le a Duna parton, valamint egy rossz állapotban lévő épület tetőcserepeit is lebontották és újrafóliázták. Az önkéntesek mellett a munkát közösségi szolgálatos diákok és a Győri Vízi Társulat munkatársai is segítették. Az önkéntesek közé több település polgármesterei is beálltak, hiszen fontosnak tartják, hogy falujukban baj esetén is jó példával járjanak elöl.

A mentőszervezetek felkészítését és a települések védelmének erősítését egyaránt szolgáló gyakorlatok befejeztével Abda, Koroncó, Vámosszabadi, Gyömöre, Tét, Nyalka és Ravazd települési önkéntes mentőszervezetei alapvető vízkár-elhárítási, míg Csorna és Egyed önkéntesei a Rábaköz Járási mentőcsoport tagjaiként viharkár elhárításra kapott nemzeti minősítő oklevelet, melyet a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese - mint a minősítő bizottság vezetője -, Sári Ákos tűzoltó ezredes adott át a csoportok képviselőinek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 16:00, péntek | Helyi

A Fidesz etikai vizsgálattal fenyegeti az egyik csornai ellenzéki önkormányzati képviselőt

Kovácsné Varga Ildikó határozott, kemény hangvételű nyilatkozattal reagált a vádakra.

2022. Január 21. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Január 21. 09:00, péntek | Helyi

A rendőrség egy rablás sértettjének jelentkezését kéri

Az eset még novemberben történt.

2022. Január 20. 15:53, csütörtök | Helyi

Márki-Zay Péter koronavírusos, de a csornai utcafórum nem marad el

Utcafórumra várják a csornaiakat és minden érdeklődőt.