Városlista
2022. október 4, kedd - Ferenc

Hírek

2021. November 12. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Minősítő oklevelet kaptak a rábaközi önkéntes mentőszervezetek

Minősítő oklevelet kaptak a rábaközi önkéntes mentőszervezetek

Viharkár elhárításból vizsgáztak.

Győr-Moson-Sopron megyében egy megyei, hét járási és negyvenhét települési önkéntes mentőszervezet segíti a hivatásos katasztrófavédelem tevékenységét. A mentőszervezetek tagjainak öt évente számot kell adni tudásukról, a szervezeteket újra kell minősíteni.

Csütörtökön Győrben több helyszínen hét települési és egy járási mentőcsapat tagjai gyűltek össze, és a gyakorlatok során többféle hasznos munkát is végeztek. Volt ahol árokkaszálási és tisztítási feladatokat, máshol árvízi védekezési feladatokat gyakoroltak, szivattyúzási ismereteiket is bemutatták, veszélyessé vált fákat gallyaztak le a Duna parton, valamint egy rossz állapotban lévő épület tetőcserepeit is lebontották és újrafóliázták. Az önkéntesek mellett a munkát közösségi szolgálatos diákok és a Győri Vízi Társulat munkatársai is segítették. Az önkéntesek közé több település polgármesterei is beálltak, hiszen fontosnak tartják, hogy falujukban baj esetén is jó példával járjanak elöl.

A mentőszervezetek felkészítését és a települések védelmének erősítését egyaránt szolgáló gyakorlatok befejeztével Abda, Koroncó, Vámosszabadi, Gyömöre, Tét, Nyalka és Ravazd települési önkéntes mentőszervezetei alapvető vízkár-elhárítási, míg Csorna és Egyed önkéntesei a Rábaköz Járási mentőcsoport tagjaiként viharkár elhárításra kapott nemzeti minősítő oklevelet, melyet a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese - mint a minősítő bizottság vezetője -, Sári Ákos tűzoltó ezredes adott át a csoportok képviselőinek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 03. 16:00, hétfő | Helyi

A megyében az elmúlt héten hatvanhárom eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat

A 39. héten történt

2022. Október 03. 13:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2022. Október 03. 08:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2022. Október 02. 10:00, vasárnap | Helyi

Kedden reggel teljes szélességben lezárják a vasúti átjárót Bősárkányban

Az autóbuszok is terelő útvonalon közlekednek ideiglenes megállókkal.