Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Február 07. 08:03, kedd | Belföld
Forrás: Stop.hu/Autolabor.hu

Mínusz 22 fok jön - íme 10 tipp, hogy túléld

Mínusz 22 fok jön - íme 10 tipp, hogy túléld

A meteorológusok szerint hétfőtől újabb havazás várható: akár 15 centi friss hó is kerülhet a megmaradt hórétegre, valamint akár mínusz 22 fok is várható.

A Generali Biztosító tapasztalatai szerint leginkább a téligumi hiánya, a fagyálló folyadék problémái, az elöregedett akkumulátor lemerülése és az útviszonyoknak nem megfelelő vezetési stílus okoz problémát a téli hónapokban. Az extrém, -15 Celsius fok körüli hőmérsékletben azonban ezen felül is érdemes néhány alapvető dologgal tisztában lennünk. A biztosító munkatársai ezért összegyűjtötték, mire érdemes figyelniük az autósoknak a jelenlegi, rendkívüli időjárási körülmények között.

Akkumulátor: Az idősebb (5-6 éves, vagy ennél régebbi) akkumulátorok esetében előfordulhat, hogy az extrém, -15 C fok alatti hőmérsékletben nem indulnak be. Ezeket mindenképpen ellenőriztessük hosszabb utak előtt, vagy cseréljük újra.

Kézifék: A kéziféket éjszakára ne húzzuk be, hiszen reggelre előfordulhat, hogy "befagy". Ilyenkor viszont mindenképpen tegyük az autót sebességbe.

Ablaktörlők: Amennyiben havazással vagy egyéb csapadékkal párosul az extrém hűvös időjárás, éjszakára az ablaktörlőket hajtsuk ki, nehogy odafagyjanak a szélvédőhöz.

Fagyálló folyadék: A jó minőségű, akár -20 fokban is hatékony fagyálló beszerzése és használata elengedhetetlen. Ezen nem éri meg spórolni, hiszen komoly kellemetlenséget okozhat a befagyott hűtővíz.

Ablakmosó folyadék: Ilyenkor megfelelő minőségű, a -20 fokot is bíró folyadékot használjunk!

Kíváncsi vagy a további 5 tippre? A cikket tovább olvashatod az Autolabor.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során