Városlista
2021. június 24, csütörtök - Iván

Hírek

2015. Június 12. 13:00, péntek | PR
Forrás: Joób Miklós - Pro Optika

Mire figyeljen napszemüveg vásárlásakor?

Mire figyeljen napszemüveg vásárlásakor?

Gyerekeknek is ajánlott a napszemüveg?

Néhány hasznos tanács ahhoz, hogy miként válassza ki az Önhöz leginkább illő, tökéletes védelmet nyújtó napszemüveget.

A napszemüveg elsődleges feladata a szem UV védelme, ugyanis a ózonpajzs elvékonyodása miatt fokozott UV terhelés éri szemünket is. Megfelelő védelem hiányában kötőhártya gyulladás, szaruhártya és ideghártya sérülés, szürkehályog veszélyének vagyunk kitéve . Nemcsak a közvetlen napsugárzás veszélyezteti szemünket, hanem felhős időben is ér káros UVA és UVB sugárzás, ezért ajánlott ilyenkor is napszemüveget viselni.

Milyen lencsét válasszak?
Mindenképpen legyen UV szűrős. Az UV400 jelzés azt jelenti, hogy a napszemüveg 100%-ban véd a káros sugárzás, tehát az UVA és UVB ellen. Üzleteinkben kizárólag teljes UV védelemmel ellátott napszemüvegeket forgalmazunk, legyen az kedvező árkategóriájú, vagy a világmárkák bármelyike. Napszemüvegek UV mérésével is foglalkozunk. Vigyázat! Az olcsó, silány minőségű, sötétített, de nem megfelelő UV védelmű napszemüveg káros a szemre, ugyanis a sötét lencse mögött kitágul a pupilla, így egy rossz napszemüvegen keresztül akadálytalanul jut be a káros sugárzás a szembe.
Jó ha van leendő napszemüvegünkön polárszűrő, amely a visszaverődő fénysugarakat szűri ki, így nem tükröződnek a különböző felületek, mint a víz, úttest, üveg, stb. A napszemüvegek címkéjén levő CE jelzés az európai szabványoknak való megfelelőséget biztosítja. A káros sugárzás elleni legjobb védelmet a hajlított ívű napszemüveglencsék biztosítják, amelyek az oldalról és felülről jövő napsugarakat sem engedik át.

Dioptriás napszemüveg?
A technológia fejlődése révén ma már szinte bármilyen típusú és erősségű dioptriás napszemüveget el tudunk készíteni, legyen szó divat, sport, vagy hagyományos napszemüvegről. A szín, a polárszűrő, a rétegek kombinációja rengeteg lehetőséget biztosít, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb megoldást. Üzleteinkben egy szemvizsgálat után szak-ember segít kiválasztani a legjobb megoldást.

Gyermekeknek ajánlott-e napszemüveg?
Erről viták vannak. Vannak, akik úgy gondolják, gyermekkorban nincs szükség napszemüvegre, hadd dolgozzon a pupilla, mely a szem természetes védekező mechanizmusa a fény ellen. A másik álláspont szerint a gyermekek szeme jobban átengedi az UV sugárzást, mint a felnőtteké, ezért
gyermekeink szemének védelme fokozott odafigyelést igényel. Vigyázzunk, az "olcsót, úgyis csak a gyereknek kell" hozzáállással. Itt is igaz, ha napszemüveg, akkor csak a jó minőségű, megfelelő UV szűrésű lencsét válasszuk.

Milyen színű lencsét válasszak?
Az utóbbi időben divatba jöttek - a hagyományos, barna, szürke, zöld mellett- a színes napszemüveglencsék. Ezeknél elsődleges szempont, hogy ne torzítsák a valós színérzékelést, ebből bizonyos körülmények között (pl. autóvezetéskor) problémák adódhatnak. A zöld lencse minden fényviszony között jó, kiemeli a sárga és vörös színeket. Erős napsütésben a barna lencse tesz jó szolgálatot, jól szűri a kék fényt és pihenteti a szemet. A citromsárga lencse éjszakai és nappali vezetéshez, ködben ajánlott kontrasztfokozó hatása miatt. A rózsaszín lencsének is kontrasztfokozó hatása van, felhős időben ideális.

Milyen keretet válasszak?
Alapvetően fém, vagy műanyag alapanyagú keretek közül lehet választani. A minőségi anyagból készültek időtállóak, javíthatóak, pontosan archoz illeszthetőek. A leggyakoribb (barna, fekete, arany, ezüst) színek mellett, a mai divatnak megfelelően, kaphatóak piros, zöld, pink, sárga stb. színű napszemüveg keretek is. A hagyományos színekhez könnyebb öltözködni, hamarabb találunk hozzáillő táskát és egyéb kiegészítőket. A jól megválasztott, "erősebb" színnel, egyedi, különleges hatás érhető el. Választhatunk szemünk színéhez passzoló árnyalatokat is. Kék szemhez illik a szürkés-kékes árnyalat, zöldhöz a barnás, barna szemhez jól mutatnak a bézs színek. Ha a hajunk színével szeretnénk, hogy harmonizáljon a keret, válasszunk szőke, barna hajszínhez meleg árnyalatokat, őszülő hajhoz jól mutatnak a hideg színek, vöröshöz a zöld árnyalatai. Fekete hajhoz jól mutat egy fekete színű keret.

Milyen keretforma illik az arcomhoz?

Napszemüvegünk, amellett, hogy divat kiegészítőként használjuk, alkalmas arra, hogy egyéniségünket is hangsúlyozzuk vele. Azonban arcunk formájától függően, néhány alapszabályra érdemes odafigyelnünk!

Kerek archoz válasszuk a nyújtott, szögletes vagy az ún. cicás formát, ezzel optikailag nyújtjuk arcformánkat. A szögletes formájú arcot "lágyíthatjuk" egy ovális, vagy kerekebb formával. Téglalap alakú archoz is ezek a formák ajánlottak. Akinek ovális formájú arca van, szabadon választhat a különböző formák közül. Szív alakú archoz a könnyed, kerekebb forma lehet a jó választás.

Csak egy kattintás a képre, és máris elérheti a hirdető céget, ahol bővebben tájékozódhat szolgáltatásairól:

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 18. 15:41, péntek | PR

Reumakórházból járási hivatalt építettek

Egy évek óta nem használt, korábban reumakórházként működött épületet alakított át járási hivatallá és kormányablakká, a Jánosik és Társai Kft.

2021. Június 09. 15:41, szerda | PR

Vodka – mutatjuk, mit lehet róla tudni

Csak 18 éven felülieknek!

2021. Május 28. 15:00, péntek | PR

Sokszor rosszabb a levegő beltéren, mint az utcán

Akár 10-szer is nagyobb lehet a szennyezettség a házakban, mint kint Sokakat meglephet az a tény, hogy egy átlagos forgalmú városi utca levegője adott esetben tisztább lehet, mint egy nappalié. A legfrissebb tanulmányok szerint az ártalmas

2021. Május 21. 10:33, péntek | PR

Nem engednek a minőségből a Jánosik és Társai Kft.-nél.

Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva világították át a Jánosik és Társai Kft.-t a külső auditorok. Az internetes technika segítségével, a szigorból semmit nem engedve, minősítették a céget.