Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2022. December 08. 09:54, csütörtök | PR
Forrás: 24/7

Mit csinálj Budapesten télen?

Mit csinálj Budapesten télen?

Ha budapesti vagy, jó, ha tudod, hogy nem kell azonnal utazáson törnöd a fejed, ha szeretnél kikapcsolódni a téli időszakban.

Amíg például olyan örökzöld programok közül is választhatsz, mint acasino helyiségek felkeresése, sok olyan nagyszerű program mellett is leteheted a voksod, ami kizárólag télen érhető el. Bármi is terved tehát, sok-sok változatos program közül választhatsz, akár szeretnél elmerülni a téli hangulatban, akár nem.

Lássuk most, hogy mi minden várhat rád, ha a téli időszakban szeretnéd elütni az időd Budapesten belül.

Séta a 6 karácsonyi vásárban

Amennyiben szeretnél elmerülni a karácsonyi hangulatban már december elején, jó, ha tudod, hogy Budapesten 6karácsonyi vásár vár, hogy azt megadja neked. Természetesen, akár arra is lehetőséged van, hogy mindet felkeresd, de jó, ha tudod, hogy erre vagy tömegközlekedést vagy biciklit kell használnod, ha egyazon napon szeretnéd azt megtenni. Ugyanis, a különböző vásárok különböző kerületekben érhetőek el, amelyek egymástól távol eső pontokon helyezkednek el.

A vásárok viszont a legnagyobb építészeti csodák mellett kerülnek megrendezésre, és csodálatos hangulatot teremtenek, bármelyiket is látogatod meg. Természetesen forralt bor, helyi finomságok és sok-sok kézműves termék mindegyikben elérhető lesz, ahogy az óriási karácsonyfa is kellékként szerepel majd minden eseményen.

Ezenkívül különböző műsorok, programok és kicsiknek és nagyoknak kitalált események is mind várnak, így, ha ránk hallgatsz és lehetőséged van rá, mindegyik vásárba el is látogatsz.

A Széchenyi gyógyfürdő télen

Magyarország egyik legszebb termálfürdőjeként említhetjük aSzéchenyi gyógyfürdőt, amely télen-nyáron várja a pihenni vágyókat, miközben nemcsak a magyarok, de sok-sok turista is szívesen keresi. A fürdőt a 20. század elején építették, és mind kívül, mind pedig belül csodálatos látványt nyújt.

Mindazonáltal a fürdőben többféle célra is elérhető pár medence, így a pihenéstől kezdve a gyógyulásig egyaránt lehetőséged van arra, hogy megtaláld a hozzád leginkább illő tereket. Összesen 10 beltéri medence, 3 beltéri merülő medence, 3 kültéri medence és 3 terápiás medence található itt, ahogy szaunák is szép számban elérhetőek az idelátogatóknak.

Akár azt is mondhatjuk, hogy ez a fürdő télen sokkal csodálatosabb élményeket nyújthat, mintha nyáron keresnéd fel, így amennyiben szeretnél egy szórakoztató, de mégis kikapcsolódást biztosító programban részt venni, érdemes lehet ezt a fürdőt is számításba venned.

Korcsolya a Városligetben

Ha pedig inkább korcsolyát húznál, és egy igazi téli program érdekel, a Városligetbe is érdemes ellátogatnod, amely Európai egyik legnagyobb szabadtéri jégpályájaként november közepétől február végéig várja a látogatókat. A Vajdahunyad vára mellett található tér csodálatos élmény mindenkinek, aki tud, vagy szeretne megtanulni korcsolyázni, így ebben az időszakban egyáltalán nem meglepő, hogy nincs olyan nap, amikor kevés látogató térne be pár órára.

Az élmény után ráadásul, forró csoki és forralt bor is várja az érdeklődőket, hogy igazán meglegyen a valódi karácsonyi hangulat.

Egy csodálatos séta Budán

Arra az esetre pedig, ha egy csodaszép sétára vágysz a téli hidegben, nem szabad elfelejtened, hogy Budán több tíz olyan nagyszerű helyiséget kereshetsz fel, amely nagyszerű élményeket adhat, miközben megadja arra is a lehetőséget, hogy a szabadban sétálj. Legyen szó éppen a Budai várról vagy épp bármelyik nagyobb parkról decemberben ráadásul folyamatos eseményeket is találhatsz Budapest ezen oldalán, amelyek egytől-egyig elmerítened majd a téli világ csodálatos élményeiben.

Címkék: tél

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 16:58, péntek | PR

K&H: kilőtt a kakaós csiga és a hamburger ára

21 százalékos éves árváltozást mutat a gyerekinflációs kosár

2023. Január 31. 15:55, kedd | PR

Új év, új kezdet, új munkahely? Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak a munkahely váltás előtt!

Sokan kötik valamilyen dátumhoz, születésnaphoz vagy egy új esztendő kezdetéhez az életüket tudatosan érintő változásokat.

2023. Január 30. 12:43, hétfő | PR

Felújították és átadták a Jánosik Kft. irodaházát

Ünnepélyes keretek között, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, valamint Csöbör Katalin országgyűlési képviselő jelenlétében adták át a Jánosik Kft. 350 millió forintból felújított és korszerűsített irodaházát

2023. Január 26. 18:37, csütörtök | PR

Díjat nyert a VALMAR #challenge

Tavaly ősszel látott napvilágot a #stabiloszinesszavak kihívás a TikTokon, amellyel kéz a kézben megszületett a VALMAR egyik legújabb dala.