Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 25. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Papp József

Mit keres a politika a rock koncert színpadán?

Mit keres a politika a rock koncert színpadán?

Aller Imre, Kóny polgármestere megindította a jogi eljárást a Lord együttes énekesének kijelentései miatt.

Napok óta borzolja kedélyeket egy ügy Kónyban. Szombaton a farádi falunapon a Lord koncert közben két szám között Pohl Mihály a Lord énekese a következőket mondta a mikrofonba:
"Benn a polgármester úrral beszéltünk (valószínűleg Szalai Zoltán Farád polgármestere a szerk.), és szintén volt egy polgármester úr, egy kónyi, aki azt mondta, hogy azért nem hívnak minket Kónyba, mert nincs rá igény..... Tanulságos, de így van. Remélem itt van ő is"

A néhány mondatot tartalmazó videó napok óta kering a Facebook-on, és vitát váltott ki Kónyban. A videóból és a Facebook kommentekből az derül ki, hogy aki elhitte ezt a kijelentést, az felháborodott, de sokan értetlenkedtek, hogy miért kell hangulatot szítani valaki ellen egy rock koncert közben.

Kedden reggel Kóny Önkormányzat hivatalos Facebook oldalán megjelent az alábbi közlemény
"A napokban olyan videó kezdett terjedni a Facebookon a Lord farádi koncertjéről, melyen Pohl Mihály, a zenekar énekese lejárató szándékkal nyilvánvalóan belehazudik több száz rajongója szemébe, és hazug szavakat adva Aller Imre kónyi polgármester szájába, hangulatot kelt ellene. Pohl állítása szerint Aller Imre kijelentette, hogy Kónyban nincs igény a Lord zenekarra. Ezzel szemben a valóság az, hogy éppen a felmerülő közönségigény miatt kétszer tettünk kísérletet Lord koncert szervezésére, ebből egyszer tanúkkal igazolhatóan személyesen beszéltem az együttes akkori menedzsmentjével, de a zenekarnak nem volt szabad időpontja. Valamint az is tény, hogy Aller Imre soha nem beszélt sem Pohl Mihállyal, sem más, a zenekarhoz köthető személlyel, így megdöbbenéssel vette tudomásul a neki tulajdonított mondatokat, és mai napon megtette a megfelelő jogi lépéseket.
Csikai Gábor IKSZT vezető"

Az esettel kapcsolatban megkerestük Aller Imrét, aki a következőket nyilatkozta.
- Nem hiszem, hogy Pohl Mihály szombat reggel arra ébredt, hogy ma este a farádi koncerten belerúgok a kónyi polgármesterbe. Valaki megtéveszthette egy hazug hírrel, én ott sem voltam a farádi falunapon, velem nem beszélhetett. Sem Farádon, sem előtte máshol nem találkoztam személyesen sem Pohl Mihállyal, sem a zenekar bármely tagjával. Hétfőn felhívtam a Lord menedzserét, hogy a koncerten hamis, engem rossz színben feltüntető állítások hangzottak el. Kértem, hogy Pohl Mihály hívjon fel, hogy tisztázhassuk ezt a helyzetet. Mivel erre nem került sor, kénytelen voltam elindítani a jogi eljárást, az ügy a bíróságon fog eldőlni. Többet nem kívánok erről mondani, minden egyéb benne van az IKSZT közleményben.

Megkerestem több Lord rajongót is telefonon, illetve olvasva a Facebook kommentjeiket értetlenkednek amiatt, hogy miért volt erre szükség. A Lord koncertjein nem szokott politizálni, de most az önkormányzati választások előtt ezt nagyon nem értették. Volt, aki azt mondta, hogy "még egy zenekar, amelyiknek a koncertjére nem kell többé mennem". Többen is jelezték, hogy Balázs Pétert, a leendő kónyi fideszes polgármester jelöltet látták a koncert előtt a zenekar környékén. Erről még fotót is posztoltak.

Megkerestük Pohl Mihályt is, a zenekar énekesét, akinek a Lord Facebook oldalára küldött üzenetben a következő kérdéseket tettük fel:
- Találkozott-e Ön személyesen Kóny polgármesterével? Ő személyesen mondta-e Önnek, hogy a zenekarra Kónyban nincs közönségigény?
- A helyszínen készített videófelvétel szerint Ön szó sterint azt mondta, hogy "... szintén volt egy polgármester úr, egy kónyi, aki azt mondta, hogy azért nem hívnak minket Kónyba, mert nincs rá igény..... Tanulságos, de így van. Remélem itt van ő is" Bemutatkozott Önnek valaki Farádon mint Kóny polgármestere?
- Ha nem közvetlenül Önnek mondta Kóny polgármestere az idézett szavakat, akkor ki volt az, aki Önt erről félretájékoztatta?

Ha Pohl Mihály válaszol a kérdéseinkre, akkor azt természetesen azonnal közöljük.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!