Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Hírek

2021. Október 05. 14:41, kedd | PR
Forrás: 24/7

Mit tegyünk, ha sokat fűtünk, de mégis fázunk?

Mit tegyünk, ha sokat fűtünk, de mégis fázunk?

Több megoldás is létezik!

Talán sokaknak ismerős az a nagyszülői tanács régről vagy nem is olyan régről, miszerint: jól fel kell öltözni! – mert nem az időjárással van a baj, hanem a rajtunk lévő ruharétegek számával. Amikor aztán felnőttként ülünk a feltekert fűtés mellett nyakig bebugyolálva a ruhásszekrényünk tartalmának felével, amit megspékeltünk egy takaróval is, akkor persze szívesen mutatnánk meg a felmenőknek, hogy miről is van szó.

Mi a teendő, ha nem elég a fűtés?

Az előző tanácshoz hasonló, és általában szintén a rokonok szokták javasolni, hogy ilyen esetben mozogni kell. Persze, az már más kérdés, hogy például könyvelni és fekvőtámaszozni egyszerre egészen bravúros mutatványnak számít, ami önmagában is új karrierlehetőségeket rejtene… Na de mielőtt a téli hónapok pályaváltásra késztetnének, nézzük meg, milyen lehetőségeink vannak!

Korszerűsítés

A lakás korszerűsítése többféleképpen is megtörténhet. Az egyik a lakás szigetelése, ami egy nagyobb beruházásnak számít, de cserébe hosszú távra szól, és megéri az árát. Amennyiben gyakran érezzük, hogy az ablakoknál jóval hidegebb van, hogy ezeken a falakon mintha húzna a hideg, akkor érdemes átgondolnunk egy ilyen befektetést. A későbbiekben ugyanis ez kibővíthető az elektromos fűtés különféle képviselőivel, amik remek megoldást nyújtanak majd. Hogy miért?

Könnyen lehet, hogy a szigetelés nélkül is megúszható a dolog, és pusztán arról van szó, hogy mivel a meleg levegő felfelé áramlik, nem egyenletes az otthonunkban a hőeloszlás, ez pedig állandóan azt érzetet kelti, mintha nem is fűtenénk. Az elektromos fűtésnek tehát több változata is létezik, utólag is beszerelhető típusok is tartoznak ezek közé, amik gyorsan és egyszerűen beépíthetőek, ráadásul ennek költsége sem túl magas.

A fűtőszőnyeg például egy ezek közül, és akár helyi megoldásként is remekül funkcionál, egyenletes, kellemesen meleget biztosítva. Amennyiben nagyobb átalakításba is belevágnánk, érdemes az infra fűtőfólián is elgondolkodni, hiszen ezzel a megoldással fűtőtestekre sem lesz szükségünk az akár alacsonyabb hőmérsékleten is magas komfortot biztosító rendszer kialakításához.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 22. 13:19, csütörtök | PR

K&H: mennyibe kerül a mozi? Mi lesz a zsebpénzzel? a gyerekek élete is drágább lett

Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg.

2022. Szeptember 22. 08:08, csütörtök | PR

Kerülje el a vadgázolást az első hazánkban is elérhető okos vadriasztóval

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó

2022. Szeptember 11. 20:43, vasárnap | PR

NYESZ számla nyitása. Kinek éri meg?

Napjainkban szinte senki nem hagyhatja figyelmen kívül a tényt, hogy az állami nyugdíjazás kapcsán felmerülnek bizonyos kétségek.

2022. Szeptember 06. 16:46, kedd | PR

Tökéletes romantika Noszvajon a Treehousesban

Virág András, karate világbajnokunk ritkán enged betekintést a magánéletébe.