Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2021. Október 05. 14:41, kedd | PR
Forrás: 24/7

Mit tegyünk, ha sokat fűtünk, de mégis fázunk?

Mit tegyünk, ha sokat fűtünk, de mégis fázunk?

Több megoldás is létezik!

Talán sokaknak ismerős az a nagyszülői tanács régről vagy nem is olyan régről, miszerint: jól fel kell öltözni! – mert nem az időjárással van a baj, hanem a rajtunk lévő ruharétegek számával. Amikor aztán felnőttként ülünk a feltekert fűtés mellett nyakig bebugyolálva a ruhásszekrényünk tartalmának felével, amit megspékeltünk egy takaróval is, akkor persze szívesen mutatnánk meg a felmenőknek, hogy miről is van szó.

Mi a teendő, ha nem elég a fűtés?

Az előző tanácshoz hasonló, és általában szintén a rokonok szokták javasolni, hogy ilyen esetben mozogni kell. Persze, az már más kérdés, hogy például könyvelni és fekvőtámaszozni egyszerre egészen bravúros mutatványnak számít, ami önmagában is új karrierlehetőségeket rejtene… Na de mielőtt a téli hónapok pályaváltásra késztetnének, nézzük meg, milyen lehetőségeink vannak!

Korszerűsítés

A lakás korszerűsítése többféleképpen is megtörténhet. Az egyik a lakás szigetelése, ami egy nagyobb beruházásnak számít, de cserébe hosszú távra szól, és megéri az árát. Amennyiben gyakran érezzük, hogy az ablakoknál jóval hidegebb van, hogy ezeken a falakon mintha húzna a hideg, akkor érdemes átgondolnunk egy ilyen befektetést. A későbbiekben ugyanis ez kibővíthető az elektromos fűtés különféle képviselőivel, amik remek megoldást nyújtanak majd. Hogy miért?

Könnyen lehet, hogy a szigetelés nélkül is megúszható a dolog, és pusztán arról van szó, hogy mivel a meleg levegő felfelé áramlik, nem egyenletes az otthonunkban a hőeloszlás, ez pedig állandóan azt érzetet kelti, mintha nem is fűtenénk. Az elektromos fűtésnek tehát több változata is létezik, utólag is beszerelhető típusok is tartoznak ezek közé, amik gyorsan és egyszerűen beépíthetőek, ráadásul ennek költsége sem túl magas.

A fűtőszőnyeg például egy ezek közül, és akár helyi megoldásként is remekül funkcionál, egyenletes, kellemesen meleget biztosítva. Amennyiben nagyobb átalakításba is belevágnánk, érdemes az infra fűtőfólián is elgondolkodni, hiszen ezzel a megoldással fűtőtestekre sem lesz szükségünk az akár alacsonyabb hőmérsékleten is magas komfortot biztosító rendszer kialakításához.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 17:07, kedd | PR

Költséghatékonyabbak és energiatakarékosabbak az elektromos buszok, mint a dízelek

Nemzetközi tesztprogram vizsgáztatja a magyar fejlesztésű elektromos Ikarus buszt.

2021. November 29. 17:00, hétfő | PR

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Folytatódik a sátoraljaújhelyi piarista kollégium felújítása. A sikeres első ütemi rekonstrukció után, most a belső terek korszerűsítésén a sor.

2021. November 28. 17:49, vasárnap | PR

Országos webáruházat indított a csornai vadászbolt

Emellett az Arany János utca 8-as szám alatt található üzlet továbbra is várja a vásárlóit.

2021. November 25. 12:31, csütörtök | PR

Milyen cipőt válasszak, ami egyszerre stílusos és kényelmes?

A kettő nem zárja ki egymást.