Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 26. 22:10, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Mit vár 2012-től a csornai rendőrkapitány?

Mit vár 2012-től a csornai rendőrkapitány?

Dr Erdős István csornai rendőrkapitány válaszai az InfoRábaköz kérdéseire.

Mit vár a 2012-es évtől?
Azt várom, hogy ne legyen rosszabb, mint a tavalyi esztendő, és gondolom, hogy ez a túlzónak egyáltalán nem tekinthető kívánság még rajtam kívül nagyon sokakban megfogalmazódott.

Mi a legnagyobb terve, célkitűzése 2012-ben?
Kapitányságunk a tavalyi évben az ország 151 kapitányságának rangsorában a 14. legeredményesebb volt, és az 1000 lakosra jutó 17 ismertté vált bűncselekménnyel illetékességi területünket is a legbiztonságosabbak között tartják számon. Mindezen eredményeink ismeretében az egyik legfőbb cél, hogy területünk közbiztonsági helyzete, és az itt élők biztonságérzete ne romoljon. Ennek érdekében továbbra is hatékonyan együttműködünk és kapcsolatot tartunk az önkormányzatokkal, a lakossággal valamint a társszervekkel.
Valamennyi munkatársammal arra is törekszünk illetve azon is fáradozunk, hogy a lakosság felismerje felelősségét és a cselekvés fontosságát értékeinek és vagyonának védelméért.
A szomszédos rendőrkapitányságok területét egyre nagyobb arányban lefedő térfigyelő kamerarendszerek rendkívül kedvező bűnügyi-közbiztonsági hatására is tekintettel már nagyon aktuális az a tervem, hogy területünkön az önkormányzatok valamint vállalkozások, vállalkozók összefogásával elsősorban Csornán a bűnmegelőzést és bűnfelderítést támogató térfigyelő kamerarendszer, úgynevezett „biztonsági virtuális kapu” kiépítése kezdődjön meg.

Mik akadályozhatják céljai elérésében?
Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a térfigyelő kamerarendszer kiépítésének kizárólag anyagi-pénzügyi akadályai lehetnek, de úgy gondolom, hogy a rendőrségen kívül a területünk biztonságáért és a saját biztonságukért is tenni akarók, illetve felelősséget érzők ebben az évben a legfontosabb prioritások közé emelik a nyugodt, aktív alkotó élethez elengedhetetlenül szükséges biztonságot és ehhez megtalálják a minimális finanszírozási forrásokat.
Akadály, illetve nehézség helyett inkább kihívásokra számítok a 2012-es évben, melyek között nem gondolom, hogy lehetne olyan, amelynek vezetőtársaimmal, kollégáimmal közösen, szükség esetén a főkapitányság támogatásával ne tudnánk megfelelni.

Kiknek a segítségére számíthat idei munkájában?
Továbbra is az önkormányzatok, a lakosság és nem utolsó sorban a stratégiai partnernek számító Polgárőr Egyesületek, polgárőrök segítségére illetve támogatására számítok. Bízok abban, hogy működési feltételeinkhez továbbra is megkapjuk főkapitányságunktól azt a támogatást, amely hatékonyságunk, eredményességünk elvárás szintű fenntartásához elengedhetetlenül szükséges.

Az Ön számára mi 2012 mottója?
Az eredményesség nem azon múlik, hogy mindig mindenből a legjobbat kapjuk, de eléréséhez mindenkor és mindenkinek a legjobbat kell kihozni magából.

Dr. Erdős István
rendőr alezredes
rendőrségi tanácsos
kapitányságvezető Csorna

Címkék: csorna, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.