Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Augusztus 02. 04:01, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI - Fotó: MTI

MSZP: a kormány reformjai csak a plakátokon működnek

MSZP: a kormány reformjai csak a plakátokon működnek

Az MSZP szerint a kormány reformjai csak a plakátokon működnek és azonnali béremelésre, valamint áfacsökkentésre van szükség.

Harangozó Gábor, a párt országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a KSH adataiból is látszik, hogy többen hagyják el az országot, mint ahányan érkeznek. Ennek szerinte az az oka, hogy az árak elérték a nyugat-európai szintet, de a bérek csupán "balkáni színvonalon" vannak.

Azt mondta, az ország így soha nem lesz versenyképes, aki tudja, elhagyja Magyarországot, amely így "lassan működésképtelen lesz".

Harangozó Gábor kifejtette: először az egészségügy került a működőképesség határára, gyakorlatilag "azért kell kórházakat bezáratni és átalakítani", mert nincsenek ápolók, orvosok. A turizmust is elérte az emberhiány - folytatta -, példaként említve, hogy a "Balatonon nem találnak a vendéglátóiparban képzett embereket", mert mindenki elhagyja az országot, aki ebben a szektorban dolgozik, hiszen Ausztriában a magyarországi fizetések sokszorosát megkeresik.

Közölte: az MSZP benyújtotta béremelési programját, és azt követeli a kormánytól, kezdje meg a bérek felzárkóztatását, hogy megakadályozzák mindenekelőtt a fiatalok kivándorlását.

Harangozó Gábor szerint azonnali áfacsökkentésre is szükség van, ez "megszünteti a feketegazdaságot az élelmiszeriparban", így további legális munkahelyeket teremt. Kiemelte azt is, hogy vidéken, kistelepüléseken "egyáltalán nincsenek új munkahelyek", ezért a szocialista párt szerint olyan vidékfejlesztési hálózatot kell létrehozni, amely a szövetkezeti mozgalom újraélesztésével fenntartható és normális fizetéseket adó munkahelyeket teremt a közmunka "rabszolgaságával" szemben.

Címkék: kormány, mszp, reform

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.