Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 18. 13:27, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: sem a gazdaság, sem a demokrácia állapota nem ad okot a nemzetközi sajtónak a kormány dicséretére

MSZP: sem a gazdaság, sem a demokrácia állapota nem ad okot a nemzetközi sajtónak a kormány dicséretére

Az MSZP szóvivője szerint sem a gazdaság, sem a demokrácia állapota nem ad okot a nemzetközi sajtónak az Orbán-kormány dicséretére, ezért tavaly 1600 idegen nyelvű cikkből mindössze hat volt kedvező a kormányra nézve.

Török Zsolt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, "ezért kár volt négymilliárd forintot a Friends of Hungary-re, és további súlyos százmilliókat országimázs-közvetítő ügynökökre költeni". Mivel csak a hírek három ezrelékét sikerül kedvezővé "varázsolni", nem a sajtóval, hanem a politikával van a baj - vélekedett.
Azt írta, Kumin Ferenc "sem érzékeli már a valóságot, és maga is elhiszi, amit az Orbán-kormány hamis sikerpropagandája harsog". A nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár a Fidesz gazdasági kudarcáról szóló külföldi tudósításokat a "kedvező változásokról" szóló beszámolóknak, a növekvő antiszemitizmust bemutató cikkeket pedig a virágzó kulturális életről szóló hírekként értelmezi - tette hozzá Török Zsolt, aki szerint "a győzelmi jelentésnek szánt nyilvánvaló hazudozás, a sikertelenséget és a káoszt leplezni hivatott pártállami sajtópropaganda" sem a magyarországi, sem a külföldi megítélésen nem segít.
Kumin Ferenc múlt szerdán úgy nyilatkozott, az elmúlt időben javult Magyarország megítélése a világsajtóban, és nem csökkent az érdeklődés az ország iránt, ma már a külföldi médiumok inkább arra kíváncsiak, hogyan ért el az ország kedvező változásokat.

Címkék: Párok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.