Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Március 01. 12:33, szerda | PR

Munkahelyi zöld forradalom – Indul a harc!

Munkahelyi zöld forradalom – Indul a harc!

Indul a háború a szürke, kietlen irodák ellen! Most Te lehetsz a hős, aki a munkahelye növénytelenségét a múltba taszítja. Nincs más teendő, mint mobilt vagy klaviatúrát ragadni és kezdődhet a nyereményjáték!


Sokan nem is tudják, hogy az élő növények hatása akár otthon, akár a munkahelyeken milyen pozitív hatásokkal járnak. Az a kifogás, hogy a növények sok törődést igényelnek, napjainkra megdőltek: ahogy az élet minden területén forradalmi innovációk mentek végbe, így a nővénytartás is megújult! Önöntöző rendszer, vertikális, moduláris kertek? Ez a jövő. Ez a Minigarden.

A 21. század követelményeinek mind dizájnban, mind tulajdonságaiban eleget tevő „cserepekkel” foglalkozó Minigarden idén az Urban Green Revolution nevében meghirdeti a március 31-ig tartó Zöld Munkahely versenyt. A portugál gyökerekkel rendelkező cég missziója, hogy az otthonokban és a munkahelyeken egyaránt elterjedjenek a zöld területek.

Dekor és egészség

Már több kimutatás kimutatta a növények jótékony hatását az élettani tényezőkre. Díszíthetünk festménnyel, fali kárpittal, motiváló plakátokkal, egyéb design elemekkel, de semmivel nem érhetjük el azt a hatást, amelyet a növények tudnak okozni! Nézzünk néhány kutatási eredményt:
- a betegség miatti hiányzások fél év alatt 15%-ról 5%-ra csökkentek a munkahelyi növények hatására
- norvég kutatócsoport eredményei szerint a növények elhelyezésének hatására 20-30 %-al csökkent a különböző egészségügyi panaszok (fáradság, fejfájás, bőr és a nyálkahártyák kiszáradás) gyakorisága a növényekkel ellátott irodában dolgozók között.
- a Harvard Egyetem kutatásai alapján, a munkahelyi növények hatására az információ feldolgozás 172-299 százalékkal, a stratégiai alkotás képesség 183-288 százalékkal, a stresszes helyzetekre való reakció pedig 97-131 százalékkal növekszik!

Van, akik már felfedezték a jelentőségét

Bár a zöld szép, általában sok helyet foglal. Erre találták ki a vertikális kertészetet, ahol kis alapterületen számottevő növényt tudunk elhelyezni. Jó pár cég már felfedezte a hasznosságát, mint például a Facebook, a Microsoft, az Apple vagy az Intel, hogy csak a legnagyobbakról beszéljünk.

Válts zöldre Te is!

A Minigarden a Zöld Munkahely verseny győztesét, egy több mint 100.000 Ft értékű zöld fallal díjazza! Az indulóknak nem kell mást tenni, mint a Minigarden Hungary Facebook oldalán (https://www.facebook.com/minigarden.hungary/?fref=ts) megírni, hogy miért is fontos számukra a „zöld” a munkahelyükön, ellátva az írásukat a zöldmunkahely hashtaggel (#zöldmunkahely).
A verseny részletes leírása és szabályzata itt található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?