Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2012. Március 19. 14:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Munkavállalás Svájcban: álomgyár szabályokkal

Munkavállalás Svájcban: álomgyár szabályokkal

Egyre jobban emelkedik azok száma, akik szívesen vállalnának munkát Svájcban.

A tapasztalatok szerint a helvét állam rászolgál a róla kialakult kedvező képre, a munkaadók korrektek és pontosan fizetnek, ellentétben más nyugat-európai államokkal, ahol egyes vállalkozók szeretnek elfelejtkezni a bérekről - írja a Békés Megyei Hírlap.

Az elmúlt években a korábbinál lényegesen többen próbálnak meg Magyarországról, így Békés megyéből is munkát találni Svájcban. A változásokban a hazai életszínvonal és a létbizonytalanság mellett annak is szerepe van, hogy Ausztriában és Németországban nem mindig fizetnek pontosan, illetve utóbbi államban gyakran előfordul, hogy semmibe veszik a náluk dolgozó magyarokat. A helvét állam ellenben nem véletlenül érdemelte ki a pozitív jelzőket, a döntő többség megtalálja ott a számítását.

Persze, akadnak olyan szabályok, amelyeket muszáj betartani –mondta a lapnak Laczó Bernadett. Az egyik svájci munkaerő-közvetítő magyarországi képviselője elmondta, hogy a munkaidőt és a szüneteket is végtelenül komolyan veszik odakint. A napi 8,7 órát, illetve egy hónapban a 21 napot mindenkinek le kell dolgoznia. A munkahelyekről nem csak, hogy nem illik, de nem is szabad késni, aki ugyanis nem ér be időben, az idejekorán búcsút mondhat az egyébként igencsak jól fizető állásának. A magyarok egy része néha abba a hibába esik, hogy nem fogadja el az előírásokat, és lekezeli saját munkaadóját, aminek szintén nincs jó vége. Összességében azonban nem ez a jellemző, a legtöbben megbecsülik a lehetőséget. A békéscsabai szakember, illetve cége a munkaközvetítés során abban is segít, hogy a Svájcba érkezők megfelelő munkásszállást találjanak. Ezekben az ingatlanokban mindenkinek saját szobája van, legfeljebb a fürdőszobát és a konyhát kell megosztaniuk egymással, amiért cserébe viszont olcsóbban juthatnak a lakhatáshoz, mintha az egyébként igencsak borsos árú albérletet kellene megfizetniük. A magyar munkavállalókkal kapcsolatos megítélés cégenként változó. Vannak, akik nagyon szeretnek a hazánkból érkező vendégmunkásokkal dolgozni, és ritkább esetben olyan vállalkozó is akad, aki egyenesen visszautasítja azt, korábbi rossz tapasztalatai miatt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja