Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2011. Október 17. 17:18, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Munkavédelmi bírság elengedése fejében kértek kenőpénzt….

Munkavédelmi bírság elengedése fejében kértek kenőpénzt….

A 48 éves munkavédelmi felügyelő és társa a múlt év elejétől Győr-Moson-Sopron megyében működő cégek képviselőitől a munkavédelmi bírságok elengedése fejében kért és kapott kenőpénzt.

A nyomozás adatai szerint K. József (48 éves) fertődi lakos munkavédelmi ellenőrzései során a hiányosságokat nagy precizitással tárta fel és meglehetősen arrogáns stílusban vázolta a várhatóan jelentős összegű büntetés mértékét. A férfi ellenőrzéseiről és annak megállapításairól tájékoztatta bűntársát, K. János, 36 éves soproni lakost. K. János meg nem nevezett vezető beosztású kapcsolatokra hivatkozva felkereste a társaságok vezetőit azzal, hogy el tudja intézni a büntetés elmaradását. A vállalkozások képviselői félve a jelentős büntetéstől, általában belementek az alkuba és fizettek. A kapott pénzen ketten osztoztak.

Ellenük a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és hivatali visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt - előzetes letartóztatásuk mellett - folytatja a nyomozást.

Feltehető hogy a két férfi az eddig ismerteken kívül, másoktól is csalt ki kenőpénzt. Azok a bejelentők, akik a hatóság tudomására jutása előtt cselekményüket bejelentik, büntetlenséget élveznek.

A rendőrség várja azok jelentkezését, akiknek K. József vagy K. János ajánlatot tett, vagy nekik kenőpénzt adott, továbbá az üggyel kapcsolatos valamilyen információval rendelkeznek, jelentkezzenek a 96/520-016 számon hivatali időben, vagy levélben a 9002 Győr, Pf. 302. postacímen.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2022. Július 04. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2022. Július 03. 09:44, vasárnap | Helyi

Ivóvízhálózat karbantartást végeznek Kónyban és Enesén

Csökkenhet a nyomás. elszíneződhet a víz átmeneti idóre.

2022. Július 02. 17:00, szombat | Helyi

Fokozott ellenőrzést rendeltek el a megye közútjain

Augusztus végéig bárhol számíthatunk rendőri ellenőrzésre.