Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Április 25. 20:55, hétfő | Helyi
Forrás: Kapuvár Város Önkormányzata

Muskátlis ablakok Kapuváron

Muskátlis ablakok Kapuváron

A Kapuvári Kertészet termálvízen alapuló kertészetének vezetője Szűcs Kálmán és a város összefogásának eredményeként muskátlidíszbe öltözik idén a rábaközi kisváros.

 Ezért is támogatta nagy örömmel a város parkgondozási feladatait az idei áprilistól felvállaló Kapuvári Ipari Park kft. arra irányuló kezdeményezését, hogy muskátlikkal virágozzák fel a városi balkonokat, ablakokat. „Remélem, több száz kapuvári portán fog díszleni nyáron a piros muskátli” - mondja Németh D. László, a városüzemeltető cég vezetője, az akció ötletgazdája. Hozzáteszi: különös értéke számára a húsvét utáni virágosztásnak, hogy kapuvári kertészetből kapuvári ablakokba kerülnek a növények.

- Az önkormányzatokban megvan a gondozott környezet, szép parkok iránti igény, csak a pénzük kevés hozzá - mondja Hámori György a kisváros polgármestere. - A helyi összefogás erejét bizonyítja, hogy a muskátliosztáshoz szükséges palántákat önköltségi áron tudjuk továbbadni a városlakóknak, akiktől cserébe azt kérjük, házaik, lakásaik ablakaiban mutassák meg, milyen gondos, környezetükre igényes emberek élnek városunkban. Nem titkolom: szeretnénk hagyományt teremteni Kapuváron a tavaszi virágosztással.

A Szép Kert Szép Környezet mozgalom vezetője a rábaközi kisvárosban Csapó András: „A palántákat helyben nevelték, ha úgy tetszik ők is „kapuváriak”, tehát ismerik a helyi klímát. A szimpla virágzású futómuskátlik gazdag virágzattal egész éven át nyílnak. Jól tűrik az erős napfényt, így ideálisak arra, hogy balkonládák díszei legyenek. Évről évre többen nevezik be virágos portájukat a versenyre, így azt remélem, az idei mezőnyben szép számmal lesznek díjazott piros muskátlis balkonok, előkertek is.”

Április 27-én, szerdán 9 órától (és amennyiben marad 28-án csütörtökön) összesen tízezer tő 6-9 centiméteres, muskátlipalántát vásárolhatnak 60 Ft-os önköltségi áron a Hany Istók Kerékpároscentrum szomszédságában, a Flóra gyógyfürdő mellett a kapuváriak, hogy azok az idei nyáron balkonjukat, párkányaikat díszítsék.

A szimpla virágú, többnyire piros futómuskátlik időjárásálló növények, amelyek a kapuvári Szűcs Kálmán kertészetéből valók. A muskátlik tizes tálcákon, 600 Ft-os tálcánkénti áron lesznek elérhetők a kapuváriak számára.
  

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.