Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2011. Április 25. 20:55, hétfő | Helyi
Forrás: Kapuvár Város Önkormányzata

Muskátlis ablakok Kapuváron

Muskátlis ablakok Kapuváron

A Kapuvári Kertészet termálvízen alapuló kertészetének vezetője Szűcs Kálmán és a város összefogásának eredményeként muskátlidíszbe öltözik idén a rábaközi kisváros.

 Ezért is támogatta nagy örömmel a város parkgondozási feladatait az idei áprilistól felvállaló Kapuvári Ipari Park kft. arra irányuló kezdeményezését, hogy muskátlikkal virágozzák fel a városi balkonokat, ablakokat. „Remélem, több száz kapuvári portán fog díszleni nyáron a piros muskátli” - mondja Németh D. László, a városüzemeltető cég vezetője, az akció ötletgazdája. Hozzáteszi: különös értéke számára a húsvét utáni virágosztásnak, hogy kapuvári kertészetből kapuvári ablakokba kerülnek a növények.

- Az önkormányzatokban megvan a gondozott környezet, szép parkok iránti igény, csak a pénzük kevés hozzá - mondja Hámori György a kisváros polgármestere. - A helyi összefogás erejét bizonyítja, hogy a muskátliosztáshoz szükséges palántákat önköltségi áron tudjuk továbbadni a városlakóknak, akiktől cserébe azt kérjük, házaik, lakásaik ablakaiban mutassák meg, milyen gondos, környezetükre igényes emberek élnek városunkban. Nem titkolom: szeretnénk hagyományt teremteni Kapuváron a tavaszi virágosztással.

A Szép Kert Szép Környezet mozgalom vezetője a rábaközi kisvárosban Csapó András: „A palántákat helyben nevelték, ha úgy tetszik ők is „kapuváriak”, tehát ismerik a helyi klímát. A szimpla virágzású futómuskátlik gazdag virágzattal egész éven át nyílnak. Jól tűrik az erős napfényt, így ideálisak arra, hogy balkonládák díszei legyenek. Évről évre többen nevezik be virágos portájukat a versenyre, így azt remélem, az idei mezőnyben szép számmal lesznek díjazott piros muskátlis balkonok, előkertek is.”

Április 27-én, szerdán 9 órától (és amennyiben marad 28-án csütörtökön) összesen tízezer tő 6-9 centiméteres, muskátlipalántát vásárolhatnak 60 Ft-os önköltségi áron a Hany Istók Kerékpároscentrum szomszédságában, a Flóra gyógyfürdő mellett a kapuváriak, hogy azok az idei nyáron balkonjukat, párkányaikat díszítsék.

A szimpla virágú, többnyire piros futómuskátlik időjárásálló növények, amelyek a kapuvári Szűcs Kálmán kertészetéből valók. A muskátlik tizes tálcákon, 600 Ft-os tálcánkénti áron lesznek elérhetők a kapuváriak számára.
  

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 02. 10:00, vasárnap | Helyi

Kedden reggel teljes szélességben lezárják a vasúti átjárót Bősárkányban

Az autóbuszok is terelő útvonalon közlekednek ideiglenes megállókkal.

2022. Október 01. 17:00, szombat | Helyi

Tisztíttassunk kéményt, mielőtt fűteni kezdünk!

A napokban Jánossomorján a Vasút utca egyik ingatlanában jelzett a szén-monoxid-érzékelő a visszaáramló égéstermék miatt.

2022. Október 01. 10:00, szombat | Helyi

Idén is javaslatot tehetünk, és szavazhatunk az Év bölcsődéje díjra

150 ezer forint értékű ajándékot kap a legjobb intézmény és munkahelyi közösség

2022. Szeptember 30. 16:00, péntek | Helyi

Október 1-től változik a buszmenetrend

Mutatjuk a térségünket érintő változásokat.