Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2023. Február 05. 07:59, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Nagy Márton: tőkeprogramot indít hamarosan a kormány

Nagy Márton: tőkeprogramot indít hamarosan a kormány

A több, mint 35 éves múltra visszatekintő Joint Venture Szövetség idén második alkalommal rendezte meg nagyszabású “Companies for the Future Award” gálaeseményét. Február 4-én, szombaton a Budapest Marriott Hotel báltermében a JVSZ négy kategóriában tüntette ki tagvállalatait.

Dr. Fábián Ágnes, a JVSZ elnöke köszöntőjében elmondta: a szövetség kiemelt feladata, hogy erős szakmai munkával támogassa tagvállalatai gazdasági életben betöltött fontos szerepét, és aktív érdekképviseleti tevékenységet lásson el szoros együttműködésben a mindenkori kormányzattal. Mindemellett a szervezet 10 szakmai fóruma, minden fontos gazdasági területet lefedve, aktívan dolgozik a Magyarországon működő kis-, közép- és nagyvállalatok versenyképességét támogatva a területért felelős minisztériumokkal. A folyamatos és lendületes fejlődés mellett a JVSZ egyedisége abban is rejlik, hogy több mint 80 aktív felsővezető vesz részt a szövetség szakmai munkájában. Az elnökség és az ügyvezetés őszintén hisz abban, hogy a szervezet támogatni tudja a hazai vezetők munkáját, és hosszú távon hozzájárulhatnak tagvállalataik sikeréhez. A „Companies for the Future Award” Gálát a tagvállalatok láthatóságának növelése céljából indították útjára, hagyományt teremtő évindító eseményként. Küldetésük minél több területen díjazni a JVSZ tagvállalatait, a jövőben még több pályázatot, még több díjat, még nagyobb láthatóságot terveznek.

A Szövetség a tavalyi évben életre hívott 2 fődíjjal tüntette ki ezúttal is példaértékű, a jövőnkre is pozitív hatást gyakorló közép- és nagyvállalatait. Az értékes kitüntetések további elismerést nyertek azáltal, hogy a Nagy Márton vezette Gazdaságfejlesztési Minisztérium is a Szövetség céljai mellé állt díjátadó támogatóként.

Nagy Márton az eseményen mondott beszédében kiemelte, hogy az iparpolitikát a vállalkozások határozzák meg, hiszen ők azok, akik igazán tudják és érzik, hogy mit, hogyan és milyen piacra érdemes termelni. Ezért véleményük, meglátásaik és igényeik kiemelten fontosak a kormányzatnak, ezek begyűjtése és megismerése érdekében széleskörű program indul. A gazdaságfejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy idén kivédhetjük a recessziót, 1,5 százalékos növekedés várható, miközben az inflációt és a növekedést tekintve is inkább pozitív kockázatok látszanak, 2024-ben pedig repülőrajtot vehet a gazdaság. Felhívta a figyelmet, hogy elindult a nagyszabású, kedvező kamatokat kínáló Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram, valamint bejelentette, hogy hamarosan a Kormány elé kerülhet egy új tőkeprogram, amely zöld befektetésekre és kapacitásbővítésre is kiterjed majd. A miniszter végül kiemelte az együttműködés fontosságát és gratulált a Joint Venture Szövetségnek, valamint a díjazott vállalkozásoknak.

A fődíjak első helyezettjei és a dobogós vállalatok:

Nagyvállalati kategória:

I. helyezett: MAM-Hungária Kft.

II. helyezett: NI Hungary Kft.

III. helyezett: Praktiker Kft.

Középvállalati kategória:

I. helyezett: Pauker Holding Kft.

II. helyezett: Schiller Flotta Kft.

III. helyezett: Stádium Kft.

Idén továbbá 2 pályázati különdíj is átadásra került, a szervezet egy-egy nagyvállalat támogatásával díjazta a legkomplexebb ökoszisztémát építő cégeket - Best Ecosystem Builder Különdíj a Schneider Electric Hungária Zrt. támogatásával - és a legjobb vállalati tehetséggondozó programokat - Best Talent Program Különdíj a Henkel Magyarország támogatásával.

A különdíjak első helyezettjei és a dobogós vállalatok:

Best Ecosystem Builder Díj:

I. helyezett: K&H Bank Zrt.

II. helyezett: Provident Pénzügyi Zrt.

III. helyezett: Körber Hungária Gépgyártó Kft.

Best Talent Program Díj:

I. helyezett: Hegymegi-Barakonyi és Fehérváry Baker&McKenzie Ügyvédi Iroda

II. helyezett: BEKO Engineering Kft.

III. helyezett: MKB Bank Nyrt.

A fődíjakat Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter, a különdíjakat Veres Zsolt, a Schneider Electric Hungária Zrt. országigazgatója, és dr. Fábián Ágnes a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, adták át.

A fődíjak odaítélésének értékelési rendszere az OPTEN Informatikai Kft. szakmai támogatásával született meg. A zsűri olyan szempontokat vizsgált, mint a folyamatos növekedés, a stabilitás, a megbízhatóság, az etikus üzleti magatartás, a fenntarthatóság, a társadalmi hasznosság, a dolgozók megtartása, valamint a dolgozói elégedettség.

A szempontok mérőszámai alapján minden területet figyelembe véve mindkét fő kategóriában egy neves szakmai zsűri állította fel a végső sorrendet, míg a különdíjakra a tagvállalatok nyújthattak be pályázati anyagot.

A fődíjakat és a különdíjakat is elbíráló szakmai zsűri elnöke Czakó Borbála, stratégiai tanácsadó, korábbi londoni nagykövet, társelnöke Gulyás Tibor, a Technológiai és Ipari Minisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára. A szakmai zsűri tagjai: Csorbai Hajnalka, az Opten Kft. stratégiai igazgatója, Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Jaksity György, a Concorde Zrt. alapító-tulajdonosa, Jendrolovics Máté, a GB Solutions vezérigazgatója, és Pistyur Veronika a Bridge Budapest alapítója és ügyvezetője.

A négy kategória első helyezettjei egy-egy Sipos Balázs Ferenczy-díjas üvegművész által tervezett díjat vehettek át, emellett a dobogós vállalatok mindegyike kitüntetésre került Varga Mihály pénzügyminiszter, a JVSZ társelnöke, Dr. Fábián Ágnes a JVSZ elnöke, valamint Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter aláírásával ellátott oklevéllel.

A JVSZ elnöksége és ügyvezetése kategóriánként mindhárom dobogós vállalatot nyertesnek tekinti, hiszen a díj bírálati szempontjainak komplexitása mellett a második és harmadik helyezés is hatalmas presztízs értékkel bír.

A rendezvény jótékonysági tombolasorsolásának kedvezményezettjei a Csodalámpa Alapítvány és a Kis Virtuózok Alapítvány lettek. A Gálán befolyt közel 850 000 Ft értékű teljes tombolabevétel a két alapítvány számára került felajánlásra.

A “Companies for the Future Award” idei díjátadó támogatói a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Henkel Magyarország Kft. és a Schneider Electric Hungária Zrt.

Kiemelt támogató: K&H Bank

További támogatók: E.ON Hungária Zrt., MOL Nyrt., Peugeot Magyarország, Salesianer Miettex Magyarországi Kft.

A díjátadó gála szakmai partnere az OPTEN Informatikai Kft.

Együttműködő partnerek: Budapest Marriott Hotel, Coca-Cola HBC Magyarország Kft., Füstmentes.hu, Virtuózok Produkció

***

A Joint Venture Szövetségről

A hazai és külföldi mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatokat tömörítő Joint Venture Szövetség több mint 35 éve segíti tagvállalatainak magyarországi működését. Céljuk nem csupán a tagvállalatok támogatása és érdekképviselete, hanem a magyar gazdaság versenyképességének javítása, fenntartható fejlődésének támogatása, valamint az innováció kultúrájának megismertetése és népszerűsítése a Magyarországon működő vállalatok körében.

A 2021-2022 időszakban megújuló elnökség és ügyvezetés további kiemelt céljai, kitűzött feladatai között szerepel a Magyarországon működő vállalatok versenyképességének növelése, a tagvállalatok digitalizációs fejlődésének támogatása, a zöld és fenntartható működésre történő átalakításának segítése, az Európai Uniós programok még hatékonyabb felhasználásának elérése, a generációváltás szakmai és gazdasági támogatása, tudásmegosztás a nagy-, közép, kis és mikro vállalatok között, az etikus üzleti kultúra megteremtése, valamint a mindenkori kormánnyal való együttműködés erősítése a tagvállalatok munkájának támogatása érdekében.

Címkék: gazdaság, nagy márton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Giorgia Meloni: támogatjuk Magyarország uniós elnökségi programját

Róma támogatja Budapest uniós elnökségi programjának prioritásait, így a demográfiai csökkenés jelentette kihívást, a versenyképesség növelését, az európai védelem erősítését

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a paksi bővítés teljes és általános mentességet kapott a szankciós intézkedések alól

Sikerült megvédeni a magyar nemzeti érdekeket az Európai Unió újabb orosz szankciós csomagjával szemben is, a paksi bővítés teljes körű és általános mentességet kapott a büntetőintézkedések alól, így a beruházás felgyorsítható

2024. Június 24. 12:28, hétfő | Belföld

Átvették megbízólevelüket az EP-képviselők

Átvették megbízólevelüket hétfőn a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők.

2024. Június 24. 12:27, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 13 vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés a héten

Tizenhárom vármegyében és Budapesten, összesen 84 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten a szakemberek