Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Február 14. 09:45, kedd | Belföld
Forrás: mti/fotók: police.hu

Nagy rakás drogot foglaltak le a rendőrök Szombathelyen és a fővárosban

Nagy rakás drogot foglaltak le a rendőrök Szombathelyen és a fővárosban

Jelentős mennyiségű kábítószergyanús anyagot foglaltak le a rendőrök egy összehangolt akció során Szombathelyen és a fővárosban - közölte honlapján a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kedden.

A tájékoztatás szerint egy személygépkocsit és annak utasait ellenőrizték a rendőrök az M86-os számú autóút Szombathelyre bevezető szakaszán február 13-án a hajnali órákban, mivel azt gyanították, hogy a járműben utazó fiatalok kábítószert fogyasztottak.

A rendőri akció során Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége elfogta és előállította a gépkocsit vezető 21 éves K. Barbarát és a járműben utazó 25 éves V. Gergőt, a gépkocsit átvizsgálva pedig több mint háromszáz gramm kábítószergyanús anyagot találtak - írták a rendőrségi közleményben.

Hozzátették: a rendőrök még aznap házkutatást tartottak az elfogott személyek szombathelyi lakásán, ahol 82 darab ecstasy tablettát, valamint a kábítószer terjesztéséhez használt eszközök kerültek elő.

A közlemény szerint az ügy kapcsán házkutatást tartott a rendőrség egy fővárosi lakásban is, ahol elfogták a 23 éves M. Gergőt, aki a gyanú szerint a vasi megyeszékhelyen lefoglalt kábítószert értékesítette. A lakásban további ecstasy tablettákat és négyszáz gramm kábítószergyanús anyagot találtak.

A rendőrség V. Gergőt és M. Gergőt őrizetbe vette és előzetes letartóztatásukat kezdeményezi. A két férfit kábítószer birtoklás vétségével és kábítószer kereskedelem bűntettével gyanúsítják. K. Barbara akit kábítószer birtoklással gyanúsítanak, szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.