Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. November 06. 10:01, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Nagy reményekkel az FRT-n!

Nagy reményekkel az FRT-n!

Interjú Kovács Sanyival a Kiskunlacházi FRT futam előtt.

Egy két napos, Opel Astrával való teszt után két héttel már élesben is megméretteted magad egy Opel Tigra nyergében Kiskunlacházán az FRT-n.
- Igen, ez így igaz. A két héttel ezelőtti, két napos teszt, több szempontból is meghatározó volt számomra a jövőmre nézve. Az idő kedvezett nekünk és sikerült kipróbálni az autót száraz és vizes pályán is, ezen kívül többféle gumikat is tesztelhettem, változó tapadás mellett.
Az időjárásnak köszönhetően, megtanultam minden körülmények között hatékonyan és biztonságosan kezelni az autót, megtaláltam az ideális íveket és a pontos féktávokat is.

- A Rallye-ban nagyon fontos, hogy tudjunk alkalmazkodni a változó időjárási körülményekhez is, mivel a versenyek száraz, esős, havas, jeges körülmények között is zajlanak majd. Nagyon fontos, hogy érezzem az autót, tudjam a viselkedését, helyes ívek, féktávok megtalálása, minél nagyobb tempó és határokon való autózás.

- A teszt után, nagy reményekkel vágok neki a következő FRT-s megmérettetésemnek, november 8-án, Kiskunlacházán.

Tudom, hogy két külön autó és más más pálya, de mi az, amit kamatoztatni tudsz majd az FRT-n?
- A két versenyautó között különbséget kell tenni. A Kupás Opel Astra a gyorsasági szakágban versenyzett, míg az Opel Tigra viszont kifejezetten rally-ra alkalmas. Mind a két autónak megvannak az előnyei és a hátrányai is az adott pályákon.

- A gyorsasági és az FRT-s pálya között sok a hasonlóság, ezért, amiket megtanultam a két napos teszt alatt, azokat tudom alkalmazni a mostani versenyen is. A Tigra sokkal dinamikusabb is, mint az Astra, hirtelen visszafékezés után is nagyon jól gyorsul, ami itt még inkább az előnyömre válik.

Egy igen változatos, hol tempós, hol erős visszafordítóval megáldott lacházi versenyen veszel részt, november 8-án.
Mennyire elég a két pályabejárás, ahhoz, hogy memorizálj és a négy mért futamot a lehető legjobb idővel teljesíts?

- A mostani a negyedik FRT-s versenyem, amin részt veszek. Az első versenyen még nagyon figyelnem kellett a pálya vonalvezetését, mivel szokatlan volt számomra a kialakítása. A rendezők a gumikkal való ívek kirakását is és a helyes irányt mutató nyilakat is, mindig számomra egyértelműen helyezik ki. A pálya nyomvonalát minden alkalommal változtatják, ami nagy kihívás számomra, mivel nagyon szeretem a technikás pályákat.

- A 2 bemelegítő kör alatt erősen koncentrálok és memorizálom a pálya kialakítását, a helyes íveket, féktávokat, illetve figyelem, hogy hol kell határon autóznom.

- A négy mért körben alkalmazom az előtte berögzített információkat és a legjobb tudásom szerint, a tőlem telhető, legjobb időket produkálom.

Tudom, hogy sokan a kupát is szívesen begyűjtik a verseny végére, de ha jól tudom, te többre vágysz.
- Minden versenyen, a tőlem telhető legtöbbet hozom ki magamból, viszont nagyon erős a mezőny és vannak nálam sokkal tapasztaltabb versenyzők is, ezért nagyon nehéz a dobogós helyeken végeznem, jelenleg. A tanulás, tapasztalatszerzés részemről folyamatosan történik ezeken a versenyeken. Minden alkalommal, egyre közelebb kerülök a dobogós helyezésekhez. A céljaim között van, hogy minél több kupát szeretnék összegyűjteni a jövőben.

- Ebben a Kupa-sorozatban, számomra a FŐ CÉL mégsem a serlegek gyűjtése, hanem a tapasztalatszerzés, ezen kívül, hogy minél több verseny kilométer szaporodjon a lábaimban.

- Sajnos, a gyorsasági pályákon az évszakok változása miatt és egy adott hőmérséklet alatt már nem lehet tesztelni.

- A 2016-os évben szeretnék indulni a Túraautó Gyorsasági Országos Bajnokságban, ezért az FRT-kupa kiváló gyakorlási lehetőség számomra.

Köszönöm az Interjút!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.