Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2015. Május 13. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Ne hagyja az utolsó napokra a személyijövedelemadó-bevallást

Ne hagyja az utolsó napokra a személyijövedelemadó-bevallást

Határidő: 2015. május 20.

2015. május 20. a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének határideje. Alig több mint egy hét van hátra, nem érdemes az utolsó napokra hagyni a bevallást.

Több éves tapasztalat, hogy a határidő közeledtével akár háromszorosára is nőhet az ügyfélszolgálatok forgalma, és a telefonos tájékoztatást kérők száma. Ezért, ha minden igazolás együtt van, érdemes mielőbb elkészíteni és benyújtani a bevallást.

A NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) néhány kattintással telepíthető a bevallás kitöltő és ellenőrző program. Előnye, hogy a letöltés nem igényel különösebb számítástechnikai és idegen nyelvi ismereteket, a program bármikor újraindítható, futtatható. A félig kitöltött bevallás megnyitható, a végleges kitöltés után kinyomtatható.

Ügyfélkapuval rendelkezők elektronikusan is elküldhetik bevallásukat. Akinek még nincs Ügyfélkapuja, a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain pár perc alatt regisztrálhat, és egyetlen gombnyomással elküldheti a nyomtatványkitöltő programmal elkészített bevallást.

Általános jellegű adózási kérdésekről a NAV Általános Tájékoztató Rendszerén a 06-40/42-42-42-es számon érdeklődhetnek ügyfeleink. A TEL adatlap leadása után pedig a 06-40/20-21-22-es számon meghatározott konkrét adóügyeiket is intézhetik, így például javítható az esetleg hibásan kitöltött szja-bevallás. Idei újdonság, hogy a rendszer használatához szükséges azonosító szám a TEL adatlap mellett már a 2014-es évre vonatkozó szja-bevallásban is kérhető.

Címkék: bevallás, határidő, NAV, szja

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 30. 16:00, csütörtök | Helyi

Jubileumi fotóvonat indul július 9-én

Örökítsük meg a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút megújult járműveit, egyedülálló környezetben!

2022. Június 30. 13:00, csütörtök | Helyi

Heti Állásbörze a Szuperinfóból

Nézd át a térség aktuális állásajánlatait!

2022. Június 30. 09:00, csütörtök | Helyi

Július 1-től változik az autóbusz menetrend

Mutatjuk a térségünket érintő változásokat.