Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 09. 12:09, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Négy nap múlva érkezik az emelt nyugdíj

Négy nap múlva érkezik az emelt nyugdíj

Átlagosan 52 ezer forint pluszpénzzel számolhatnak júliusban a nyugdíjasok; akik bankszámlára kérték az utalást, már július 12-én megkapják a július havi nyugdíjuk mellett a nyolc havi nyugdíj után járó emelést is

- tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Hozzátette, hogy a kiegészítő emeléssel mintegy 2,5 millió nyugdíjasnak együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt folyósít az államkincstár.

A bankszámlára két utalás érkezik, az első a júliusi, 3,9 százalékkal emelt nyugdíj, míg a második a január-júniusi hathavi időszakra visszamenőlegesen járó emelés összegét és a 13. havi nyugdíj különbözetét foglalja magában, egy összegben - ismertette.

Aki postai úton kapja a nyugdíját, annak a szokásos naptári napon viszi a postás a kiegészítő emeléssel növelt nyugdíjat és a visszamenőlegesen járó korrekciót - mondta az államtitkár. A postai kifizetések esetében az utalványon látható a két kifizetés összege - jegyezte meg.

"A kormány, ahogy minden évben, idén is garantálja az inflációkövető nyugdíjemelést" - hangsúlyozta Tállai András. Emlékeztetett, hogy a januári, 5 százalékos nyugdíjemelés után a háborús infláció miatt idén júliusban érkezik az évközi nyugdíjkiegészítés. Újabb nyugdíj-korrekcióról pedig ősszel - az éves várható infláció mértékének ismeretében - tud majd dönteni a kormány - ismertette, hozzátéve, "mindezek mellett az idősek védelme érdekében jövőre is biztosítjuk a 13. havi nyugdíjat".

Címkék: emelés, nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.