Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. November 18. 07:39, péntek | Belföld
Forrás: mti

Négy településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Négy településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Négy település tart vasárnap időközi önkormányzati választást: Várbalogban, Hernádkércsen és Cserhátszentivánban a polgármesterről, a nógrádi Palotáson polgármesterről és az új képviselő-testület tagjairól döntenek.

A Győr-Moson-Sopron megyei Várbalogban a korábbi polgármester, a települést 2010 óta vezető, független Némethné Járdán Krisztina augusztusi lemondása miatt lesz időközi választás. A polgármesteri tisztségért egyedüliként a független Ódorné Bodor Klára indul, a választáson 347 helybéli vehet részt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádkércsen azért kell időközi választást tartani, mert a település korábbi vezetője, a független Varga Vince augusztusban elhunyt. A mintegy 300 lakosú település 265 választópolgára Kozma István független és Budai Ferenc Nándor, a Magyar Munkáspárt jelöltje közül választhatja ki az új polgármestert.

A Nógrád megyei Cserhátszentivánban ugyancsak a településvezető halála miatt lesz időközi választás vasárnap, a község 2014-ben megválasztott polgármestere, a független Csóré István augusztusban elhunyt. Az időközi választáson négy jelölt indul a polgármesteri posztért: Siraky Attila, Bényei Zsolt és Lord Eszter függetlenként, Vincze István a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A választói névjegyzékben mintegy száz helybéli szerepel.

A szintén Nógrád megyei Palotáson polgármestert és képviselő-testületet kell választania a mintegy 1300 helybélinek, mivel a testület július 2-án feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul: Szabó Mihály, aki 1998-tól, 18 éven át vezette Palotás községet és a 2014-ben képviselővé választott Komáromi Tibor, aki 2015 februárjától alpolgármesterként is dolgozik.

A hat képviselői helyre 25 jelölt pályázik, öten a Magyar Munkáspárt színeiben, a többiek függetlenként mérettetik meg magukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.