Városlista
2022. május 27, péntek - Hella

Hírek

2011. Július 27. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Negyvenkét családnak van malaca

Negyvenkét családnak van malaca

42 család kapott malacot Lengyeltótiban a Minden Gyermek Lakjon Jól! Alapítványtól. A szervezet a hátrányos helyzetű családoknak indított programjában eddig majdnem 15 ezren jutottak segítséghez.

A mezőkovácsházai kistérségben kecskét osztott volna az alapítvány, ám a jószágokat valaki felvásárolta előlük. Az állatokért egyenként 13 ezer forintot fizettek volna, már le is foglalózták, de hiába, valaki rájuk ígért. A gazda végül 15 ezerért adta el az állatokat.

Április közepétől május elejéig az alapítvány 37 kistérségben több mint 15 ezer többgyerekes, hátrányos helyzetű családnak osztott vetőmagokat. Emellett több százezer napos csibét, tyúkot, kecskét, nyulat is kaptak a rászorulók. A cél, hogy az adomány ne csak egyszeri támogatás legyen, hanem a családok hosszú távon maguk tudjanak gondoskodni az ellátásukról. Hegedűs Zsuzsa, az alapítvány elnöke szerint a programnak köszönhetően a hátrányos helyzetben élők egyharmadán tudtak eddig segíteni. (rá)

hírTV

Címkék: malac

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 18:05, péntek | Belföld

Továbbra is bőséges a kínálat szamócából

Továbbra is bőséges a kínálat szamócából, május végén már a szabadföldi termés is nagy mennyiségben jut el a fogyasztókhoz - olvasható a FruitVeb honlapján csütörtökön közzétett összefoglalóban.

2022. Május 27. 12:03, péntek | Belföld

Egy év alatt megszerezhető érettségit ígértek csalók, eddig mintegy 500 sértett van

Néhány év alatt mintegy 70 millió forintot keresett az a társaság, amely különböző webfelületeken hirdette magát azzal, hogy egy év alatt érettségihez juttat;

2022. Május 27. 09:52, péntek | Belföld

Két holttestet találtak Aszódon egy lakásban

Két holttestet találtak a rendőrök egy aszódi társasház egyik lakásában, az elsődleges adatok szerint mindketten bűncselekmény áldozatai lettek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. Május 27. 08:51, péntek | Belföld

Péntektől kétféle ártípussal lehet találkozni a benzinkutakon

Péntektől kétféle ártípussal lehet találkozni a benzinkutakon: a hatósági és a benzinárstop nélküli árak is kint lesznek, de a magyar rendszámú autók alacsonyabb árú tankolását ez nem befolyásolja