Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Hírek

2011. Július 27. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Negyvenkét családnak van malaca

Negyvenkét családnak van malaca

42 család kapott malacot Lengyeltótiban a Minden Gyermek Lakjon Jól! Alapítványtól. A szervezet a hátrányos helyzetű családoknak indított programjában eddig majdnem 15 ezren jutottak segítséghez.

A mezőkovácsházai kistérségben kecskét osztott volna az alapítvány, ám a jószágokat valaki felvásárolta előlük. Az állatokért egyenként 13 ezer forintot fizettek volna, már le is foglalózták, de hiába, valaki rájuk ígért. A gazda végül 15 ezerért adta el az állatokat.

Április közepétől május elejéig az alapítvány 37 kistérségben több mint 15 ezer többgyerekes, hátrányos helyzetű családnak osztott vetőmagokat. Emellett több százezer napos csibét, tyúkot, kecskét, nyulat is kaptak a rászorulók. A cél, hogy az adomány ne csak egyszeri támogatás legyen, hanem a családok hosszú távon maguk tudjanak gondoskodni az ellátásukról. Hegedűs Zsuzsa, az alapítvány elnöke szerint a programnak köszönhetően a hátrányos helyzetben élők egyharmadán tudtak eddig segíteni. (rá)

hírTV

Címkék: malac

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 25. 11:20, vasárnap | Belföld

Országos sztrájkot hirdet a PDSZ az oktatás világnapjára

Országos, egységes sztrájkot hirdet az oktatás világnapjára, október 5-re a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) - tájékoztatta az MTI-t a szakszervezet országos választmánya vasárnap.

2022. Szeptember 25. 11:19, vasárnap | Belföld

Szakadékba tolatott egy autós Zebegényben

Ötméteres szakadékba zuhant egy autó szombaton Zebegényben, a tűzoltók és a mentők egy embert hoztak fel a mélyből - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

2022. Szeptember 25. 10:00, vasárnap | Belföld

Az üléseken és a csomagtartóban is szállította a migránsokat