Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. Július 27. 09:33, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Nem adott elsőbbséget a szirénázó mentőmotorosnak - Videó

Nem adott elsőbbséget a szirénázó mentőmotorosnak - Videó

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy sofőr ellen, aki megkülönböztető jelzést használó mentőmotorossal ütközött kanyarodás közben.

A vádirat szerint az 52 éves férfi 2022. június 25-én dél körül Balatonakarattyán közlekedett személygépkocsival Balatonkenese irányába. Mögötte megkülönböztető hang- és fényjelzést használva mentéshez igyekezett az Országos Mentőszolgálat motorján a sértett, aki megkezdte a jármű előzését. A személygépkocsi sofőrje azonban nem vette észre az őt előző mentőmotorost és balra kanyarodott előtte. A sértett vészfékezett, ám ennek ellenére nekiütközött a személygépkocsinak és elesett. A mentős a baleset következtében csuklótörést szenvedett.

Az ügyészség a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.

2024. Július 20. 07:16, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a patrióták nagy előretörést értek el

2024. Július 20. 07:15, szombat | Belföld

KSH: a benzin 7, a dízel 2 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 616 forint volt, ami 7 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértéknél.