Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Október 01. 08:38, szombat | Belföld
Forrás: mti

Nem mindenki ott szavaz, ahol az önkormányzati választáson voksolt

Nem mindenki ott szavaz, ahol az önkormányzati választáson voksolt

A népszavazáson a legtöbb választópolgár abban a szavazókörben szavazhat, ahol a 2014. őszi önkormányzati választáson, néhány esetben azonban előfordulhat, hogy új szavazókörben kell voksolni.

A választónak célszerű indulás előtt ellenőriznie a választási irodától kapott tájékoztatón, hogy melyik szavazókörben várják.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az országos népszavazáson 10 331 magyarországi szavazókör lesz. A legutóbbi országos választás, a helyi önkormányzati képviselők és nemzetiségi képviselők választásán 10 351 szavazókör volt. A szavazásra jogosultak számának csökkenése lehetővé tette ugyanis, hogy egyes szavazóköröket "megszüntessenek" az erre jogosult jegyzők, és az ott szavazókat a szomszédos szavazókörökbe sorolják át. Ez költségcsökkenéssel is jár, hiszen így kevesebb jegyzőkönyvvezetőt és szavazatszámláló bizottsági tagot kell bevonni.

A választópolgárok az NVI honlapjáról elérhető Google-térképalkalmazáson tájékozódhatnak arról, hol szavazhatnak vasárnap. A www.valasztas.hu oldalon, a "Hová menjek szavazni?" menüpontban, a lakcím alapján tudható meg a szavazókör címe, valamint látható a térképi megjelenítése. Ugyanott nézhetik meg azok, akiknek csak települési szintű lakcímük van, hogy hol voksolhatnak vasárnap.

A www.valasztas.hu oldalon tájékoztató jelleggel a 150 méteres kampányhatárokat is meg lehet nézni, ezek azok a területek, amelyeken a szavazás napján nem lehet kampányolni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére