Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2011. November 26. 07:12, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Nem mond csődöt az euró

Nem mond csődöt az euró

Az euró egészen biztosan nem fog csődöt mondani az Európai Bizottság pénzügyi biztosa szerint.

Olli Rehn az új olasz kormányfővel, Mario Montival tartott római megbeszéléseit követően kijelentette: az ilyen feltételezések minden alapot nélkülöznek.

Az igaz, hogy Európában egyértelműen bizalmi válság van – hangsúlyozta Rehn –, többek között azért, mert néhány ország jelentősen eladósodott. Aggodalomra adnak okot az európai állampapírpiacon tapasztalható feszültségek, s ha ez a helyzet sokáig fennáll, akkor hosszú távon hátrányosan fogja befolyásolni a gazdaságot.

Az olasz kormányfővel folytatott megbeszélései után az uniós biztos kiemelte: az olasz kormány jó úton halad az adósság csökkentését és a gazdasági növekedés beindítását illetően. Rehn szerint a súlyosan eladósodott Olaszország drámai kihívások előtt áll, de megvannak az eszközei a válság leküzdésére.

Monti a nap folyamán számolt be az olasz parlamentben az Angela Merkel német kancellárral és Nicolas Sarkozy francia elnökkel folytatott csütörtöki megbeszéléséről. Elmondta, a két vezető euróövezeti ország tudatában van annak, hogy Olaszország fizetésképtelensége az euróövezet végéhez vezet.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 11:41, péntek | Külföld

Vaddisznó rongált meg egy krakkói szépségszalont

Vaddisznó rontott be egy krakkói lakótelepen működő kozmetikai szalonba, senki nem sérült meg, de az üzlet berendezése megrongálódott - közölte csütörtökön a lengyel média.

2022. Május 20. 09:02, péntek | Külföld

Megvitatta az ukrajnai helyzetet az orosz és az amerikai vezérkari főnök

Több kérdést, köztük az ukrajnai helyzetet is megvitatta telefonon csütörtökön Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök és Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke.

2022. Május 20. 06:00, péntek | Külföld

Hatra emelkedett a szlovéniai robbanásban elhunytak száma

Hatra emelkedett a dél-szlovéniai Kocevje Melamin nevű vegyi üzemében egy héttel ezelőtt történt robbanásban elhunytak száma, a ljubljanai kórházban meghalt az egyik súlyos sérültje a balesetnek

2022. Május 19. 13:06, csütörtök | Külföld

40 százalék körüli idei GDP-zuhanás lehet Ukrajnában

Londoni elemzők szerdán ismertetett új alapeseti előrejelzése szerint az idén 40 százalékot megközelítő mértékben zuhanhat az ukrán hazai össztermék (GDP), de a helyzet bizonytalansága miatt több alternatív