Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 02. 07:21, péntek | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Nemcsak üzemképes, gyors is a megjavított Lotus

Nemcsak üzemképes, gyors is a megjavított Lotus

Az ismét üzemképes Lotus-Renault-val száguldó Romain Grosjean zárta az élen a Formula–1-es csapatok utolsó kollektív tesztelésének első napját Barcelonában.

A Lotus pilótájához képest az első nyolc helyen záró pilóta bő egy másodpercen belül végzett. Bár a Lotus időeredménye még nem jelenti azt, hogy a futamot fog nyerni a csapat az idén, már az is örömteli, hogy ismét ott van a mezőnyben a Lotus, amely a jelek szerint valóban kijavította a múlt heti gyakorláson ugyanitt a kasztnin jelentkező hibát.

A nap első jó híre az volt, hogy a Lotus arany-fekete autója ismét körözött a Circuit de Catalunyán. Romain Grosjean délelőtt 36, délután 35 kört tett meg, s a csapat vezetői örömmel jelentették, hogy már nyoma sincs annak a meghibásodásnak, amely miatt a múlt heti négynapos tesztet hét kör után be kellett fejezniük.

A Kimi Räikkönen sikeréért szorítók megnyugodhatnak, a jelek szerint sikerült korrigálni azt a tervezési hibát, amely miatt a kasztni a múlt heti teszten ugyanitt az elsőkerék-felfüggesztésnél megroppant. A finn pilóta szombaton és vasárnap ül be az E20-asba, amellyel még egy napig gyakorol a GP2 francia bajnoka.

Aki a nap végén tett a második örömhírről is: a Lotus nemcsak, hogy működik, gyors is, fél órával a teszt vége előtt Grosjean maga mögé utasította az addig az élen álló Jenson Buttont. A francia négykörös menetet teljesített, méghozzá lágy gumikon, azaz hiba lenne arra következtetni, hogy a Lotus gyorsabb lenne a McLarennél – a Red Bullról nem is beszélve!

Grosjeannak a viszonylag kevés megtett köre ellenére sűrű napja volt, a Lotusnak értelemszerűen sokkal több tennivalója maradt a teszt záró napjaira, mint egyes csapatoknak, amelyek számos kerékcsere-gyakorlatot beiktattak a napi programjukba. A McLaren, a Toro Rosso és a Ferrari rengeteg boxkiállást elvégzett, ami általában arra utal, hogy a fontosabb feladatokat már elvégezte a csapat – ez különösen a Ferrari esetében meglepő, a maranellóiak ugyanis nehéz tesztidőszakot élnek meg.

Massa 100 kör fölé jutott, de ezzel nem volt egyedül, sőt jóval elmaradt a Mercedesszel fáradhatatlanul köröző Nico Rosbergtől és a Caterham-Renault-val továbbra is ismerkedő Vitalij Petrovtól. Az orosz az edzés utolsó perceiben azonban leállt a pályán, amiért piros zászlóval meg kellett szakítani a száguldást.

A Red Bull újabb szürke napot produkált, Mark Webber megbújt a középmezőnyben – a vb-címvédő istálló egyelőre nem akarja letörni a többiek hangulatát. Már csak azt nem tudjuk, várnak-e vele az Ausztrál Nagydíjig, vagy már ezen a héten robbantanak Barcelonában?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok