Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2018. Június 26. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győrsövényház Önkormányzat

Német kitelepítettek és utódaik látogattak Győrsövényházra

Német kitelepítettek és utódaik látogattak Győrsövényházra

Adományokat ajándékokat hoztak egykori falujuknak.

Egykori kitelepítettek és leszármazottaik tettek látogatást Győrsövényházon az elmúlt hétvégén. A német csoport részt vett a Franz és Gertrud Schenzinger Alapítvány támogatásából a Magyar Képzőművészeti Egyetemen restaurált Jó pásztor szobor felvatásán, illetve az előtte megtartott püspöki szentmisén is.

A német vendégek szombat délelőtt részt vettek az általuk készíttetett emléktábla felavatásán a lébény–mosonszenmiklósi vasútállomáson. A tábla azt örökíti meg, hogy a kitelepített győrsövényházi és lébényi németeket onnan szállították Németországba 1946 májusában. A csoport utána a lébényi evangélikus és katolikus templomot tekintette meg, majd a délutánt Győrsövényházon töltötte. A helyi iskolának 600 könyvet, játékokat, három laptopot és pénzt adományoztak. Másnap a Fehér-tóhoz, a Keszeg-ér és a Rábca torkolatához, valamint a Fricke György-kilátóhoz látogattak, utána pedig részt vettek a dr. Veres András győri megyés püspök által celebrált szentmisén és a restaurált Jó pásztor szobor felavatásán.

Az avatáson Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke, Johann Geigl, a német csoport vezetője, és Hokstok Imre győrsövényházi polgármester mondott beszédet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Németh Juci és G. Szabó Hunor a Zenepavilonban

Péntek esti koncert

2024. Július 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Július 25. 09:00, csütörtök | Helyi

Szertárfelújításra, működési költségekre, eszközbeszerzésre fordíthatják az elnyert pályázati támogatásokat az önkéntes tűzol

Elbírálták az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázatait.

2024. Július 24. 16:00, szerda | Helyi

Hulladékudvarok nyitvatartása

Tájékoztató