Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Szeptember 08. 06:51, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Német-magyar - Ötgólos vereség a düsseldorfi nyitányon

Német-magyar - Ötgólos vereség a düsseldorfi nyitányon

A magyar labdarúgó-válogatott 5-0-s vereséget szenvedett a német csapattól a Nemzetek Ligája A divíziójának szombati első fordulós mérkőzésén, Düsseldorfban.

Marco Rossi tanítványai nagyjából 20-25 percig voltak méltó ellenfelei vendéglátójuknak, akik aztán felőrölték a riválist, egyre nagyobb fölénybe kerültek, s végül kiütéses diadalt arattak saját közönségük előtt. A gólokat Füllkrug, Musiala, Wirtz, Pavlovic és Havertz szerezték.

A magyarok Rossi irányításával eddig még nem kaptak öt gólt egy mérkőzésen.

A magyar csapat jövő kedden Bosznia-Hercegovina együttesét fogadja az NL második fordulós mérkőzésén a Puskás Arénában.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 1. forduló:

Németország-Magyarország 5-0 (1-0)

----------------------------------

Düsseldorf, Merkur Spiel Aréna, 49 235 néző, v: Clément Turpin (francia)

gólszerzők: Füllkrug (27.), Musiala (58.), Wirtz (66.), Pavlovic (77.), Havertz (81., 11-esből)

sárga lap: Nego (9.)

Németország:

-----------

Ter Stegen - Kimmich, Tah, Schlotterbeck (Koch, 69.), Raum (Henrichs, 69.) - Gross (Beier, 60.), Andrich (Stiller, 82.) - Musiala, Havertz, Wirtz - Füllkrug (Pavlovic, 60.)

Magyarország:

------------

Gulácsi - Balogh, Orbán, Dárdai M. - Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Nikitscher, 82.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 66.) - Sallai (Csoboth, 75.), Szoboszlai - Varga B. (Ádám, 66.)

I. félidő:

---------

27. perc: jobboldali német akció végén Wirtz csapta be a védőjét egy csellel, majd átívelt a bal oldalra, ahol az érkező Raum tisztán passzolhatott Musialához, aki pedig Gulácsi mellett Füllkrughoz továbbított, így utóbbinak három méterről csak az üres kapuba kellett pöckölnie a labdát (1-0).

II. félidő:

----------

58. perc: magyar szöglet után a megszerzett labdával Musiala nyargalhatott egészen Gulácsi kapujáig, s hiába érte utol a támadót Bolla, a szerelési kísérlet után a német játékos elé pattant vissza a labda, amelyet habozás nélkül vágott Gulácsi mellett a kapuba (2-0).

66. perc: Musiala és Wirtz passzolgatott viszonylag zavartalanul a magyar tizenhatos előtt, majd utóbbi került lövőhelyzetbe 14 méterről, és nem is hibázott (3-0).

77. perc: Pavlovic került helyzetbe a magyar tizenhatoson belül, lövése pedig becsúszott a kapuba Gulácsi keze mellett (4-0).

81. perc: a Havertz buktatásáért megítélt büntetőt maga a sértett értékesítette magabiztosan (5-0).

A házigazdák hangulatos felvezetést adtak a találkozónak, a hangolódás során a német B-közép látványos élő képet formázott, amely a vendéglátó szövetség címerében is szereplő sast jelenítette meg. A himnuszok előtt Jamal Musiala átvette a nyári Európa-bajnokság legeredményesebb játékosának járó díjat, amelyet megosztottan nyert el, mivel rajta kívül többen is háromszor voltak eredményesek a németországi kontinenstornán.

A jelentős létszámfölényben lévő hazai drukkerek általánosságban túlharsogták a magyar szurkolókat, de időközönként ennek ellenére tökéletesen hallható volt a "Ria-Ria Hungária" bíztatás is. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, Szoboszlai futott le jobb oldalon az alapvonalig, középre passzolt labdájáról viszont Varga lemaradt. Kisvártatva aztán már a magyarok kapuja előtt alakultak ki veszélyes szituációk, de sikerült felszabadítani, igaz, egy szöglet után Szoboszlainak a gólvonalról kellett kifejelnie a labdát.

Marco Rossi tanítványai agresszív letámadással kezdték a meccset, és elsősorban a jobb oldalon igyekeztek akciókat vezetni. A németek gyakran magukra húzták az ellenfelet, de óriási sebességgel váltottak védekezésből támadásba, és ezekből a szituációkból többször is veszélyesek voltak, Füllkrug ziccerénél Gulácsinak kellett nagyot védenie. Valamivel később már a Leipzigben légióskodó kapus sem tudott segíteni, a magyar védők ugyanis lemaradtak ellenfeleikről, akik szépen végigjátszott akció végén előnybe kerültek. A magyarok nem adták fel, Sallai pedig néhány perc múlva hat méterről egyenlíthetett volna, de rosszul találta el a labdát, amely a lelátóra szállt. A házigazdákat érezhetően megnyugtatta a vezető gól, kisvártatva Havertz a keresztlécre fejelt egy beadást, közvetlenül a szünet előtt pedig Musiala kiváló keresztpasszát rúgta ziccerben kapu mellé az Arsenal támadója.

A második félidő német lehetőségekkel indult, majd egy szép akció végén a Nego helyére csereként beállt Bolla egyenlíthetett volna, közeli lövésébe azonban az utolsó pillanatban beleért a védő. Rögtön ezután Musiala nagy futás végén - némi szerencsével - megduplázta a németek előnyét, alig tíz perccel később pedig gólpasszt adott az egész meccsen nagy kedvvel és jól futballozó Wirtznek. A német fölény ekkorra már-már nyomasztó volt, és a valódi kérdés csupán az maradt, megússza-e három kapott góllal a találkozót a magyar csapat. Ez végül nem jött össze, a házigazdák ugyanis egyre nagyobb kedvvel játszottak a láthatóan majdnem teljesen összeomló magyarok ellen, s még két alkalommal voltak eredményesek.

Címkék: Magyar válogatott

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 06:52, vasárnap | Sport

Paralimpia 2024 - Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren

Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián.

2024. Szeptember 07. 07:54, szombat | Sport

Német-magyar - Rossi: mindenki bizonyítani szeretne

Marco Rossi szerint minden játékosa bizonyítani szeretne, főleg azok után, ami a nyári Európa-bajnokságon történt.

2024. Szeptember 07. 07:45, szombat | Sport

Paralimpia 2024 - Pap arany-, Konkoly ezüstérmes

Pap Bianka arany-, Konkoly Zsófia pedig ezüstérmet szerzett az úszóversenyek pénteki versenynapján a párizsi paralimpián.

2024. Szeptember 06. 19:52, péntek | Sport

Juhász Csaba: A taktikánk a régi lesz!

Régi autó, régi navigátor és pilóta, új pályák. Ez jellemzi a Győr ralit a Juhász Csaba - Velezdi Eszter ralipárosnak.