Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2017. Február 04. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti

Németországban terrorgyanú miatt elfogtak egy román állampolgárt

Németországban terrorgyanú miatt elfogtak egy román állampolgárt

Németországban elfogtak egy román állampolgárt, aki a hatóságok gyanúja szerint iszlamista terrortámadásra készült - közölték illetékesek pénteken.

A karlsruhei ügyészség és a baden-württembergi tartományi bűnügyi hivatal közös közleménye szerint az állam elleni súlyos, erőszakos bűncselekmény előkészítésével gyanúsított 21 éves, román állampolgárságú férfit még csütörtökön fogták el a frankfurti repülőtéren, egy különleges rendőri egység bevetésével. Pénteken előzetes letartóztatásba helyezték.

A gyanú szerint a férfi egy "iszlamista indíttatású" németországi támadás előkészítéséről kommunikált az interneten másokkal, és azért akart Romániába utazni, hogy folytassa az előkészületeket - áll a közleményben.

A nyomozás során nem tártak fel arra utaló adatokat, hogy kijelölt volna konkrét célpontot - tették hozzá.

A Heidelberg térségében fekvő Rajna-Neckar járásban lakó férfi otthonát átkutatták, lefoglaltak egyebek mellett feljegyzéseket és elektronikus adathordozókat.

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság értesülése szerint a házkutatás során rögzített nyomok arra utalnak, hogy a gyanúsított szerzett egy lőfegyvert is a merénylet végrehajtásához. A fegyvert azonban nem találták meg a lakásban.

Tobias Wagner, a karlsruhei ügyészség munkatársa a Bild című lapnak nyilatkozva szokatlannak nevezte az esetet. Az ügyész elmondta: még vizsgálják, hogy a gyanúsított hol és miként radikalizálódott.

Az SWR és a Bild szerint a gyanúsítottnak állandó munkahelye volt a Rajna-Neckar járásban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 30. 12:44, szerda | Külföld

Ukrajnát támogató és a tagállamok védelmét garantáló nyilatkozatot fogadtak el a NATO külügyminiszterei

A NATO külügyminiszterei kétnapos bukaresti tanácskozásukon Ukrajnát támogatásukról biztosító, a tagállamok védelmét garantáló, és a nyitott kapuk politikájának folytatását ígérő közös nyilatkozatot fogadtak el.

2022. November 29. 06:00, kedd | Külföld

Rekorderedményt értek el a legnagyobb autógyártók a harmadik negyedévben

Rekordszintű eredménnyel zárták a harmadik negyedévet a legnagyobb autógyártó cégek az EY nemzetközi könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó társaság egy hétfőn ismertetett kutatása szerint.

2022. November 28. 10:55, hétfő | Külföld

Az európai kokainkereskedelem harmadát ellenőrzése alatt tartó kartellt számoltak fel a hatóságok

Az európai kokainkereskedelem egyharmadát ellenőrzése alatt tartó kartellt számoltak fel a hatóságok novemberben, Európa különböző országaiban és Dubajban - közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete.