Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2013. Január 23. 12:42, szerda | Belföld
Forrás: Nemzeti Dohányboltok Szövetsége

Nemzeti Dohányboltok Szövetsége: szövetségben a sikeres koncessziókért - nem elég a sikeres pályázat a biztos jövedelemhez

Nemzeti Dohányboltok Szövetsége: szövetségben a sikeres koncessziókért  - nem elég a sikeres pályázat a biztos jövedelemhez

2013.január 21-én a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezésre került a dohány kiskereskedelmi koncesszióról szóló rendezvény, amelynek egyik fő előadója, a Nemzeti Dohányboltok Szövetsége, a „Szövetségben a sikeres koncessziókért” címen tartotta meg előadását.

A Szövetség bemutatta az érdekképviselet stratégiai partnereit, kapcsolatrendszerét és a pályázatok elkészítéséhez nyújtott szakmai segítség mellett a sikeres működéshez elengedhetetlenül szükséges finanszírozási termékeit.
„Nem csak a koncessziós pályázatok sikeres megírásában való segítségnyújtás a Szövetség célja, hanem egy hosszútávon működőképes dohány kiskereskedelmi struktúra megteremtése, ehhez azonban elengedhetetlenül szükséges, hogy a koncessziónyertes pályázók számára a valóban biztos jövedelem feltételei adottak legyenek. Ennek egyik alapvetése a nemzeti dohányboltokban a széleskörű termékkör kialakítása és a hosszú távon biztosított finanszírozás megteremtése ” – mondta el Janzsó Tamás, a Nemzeti Dohányboltok Szövetségének alelnöke.
A 2013 július 1-től nyíló nemzeti dohányboltok kínálatában ugyanis a jelenlegi törvényi szabályozás, kizárólag dohánytermékek, egyébdohányzási kellékek, valamint a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény által szabályozottsorsolásos játék és fogadás bonyolításával kapcsolatos termékekárusítására biztosít lehetőséget. A Nemzeti Dohányboltok Szövetsége támogatja Gyulay Zsolt (Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. elnöke) arra vonatkozó javaslatát, hogy a hírlap, az égetett szesz, a kávé, az energiaital, az üdítő és az ásványvíz is kerüljön be a nemzeti dohányboltok kínálatába. Az NDSZ szerint ez jelentősen javítaná az újonnan megnyíló üzletek jövedelmezőségét, hiszen a jelenlegi pályázati kiírás termékportfolióra vonatkozó feltételei mellett, ami kizárólag dohánytermékek, dohányzási kellékek és a szerencsejáték termékek árusítását teszi lehetővé, a dohánytermékek alacsony árréséből adódóan nehezen tehető majd nyereségessé a dohányboltok üzemeltetése.
A Nemzeti Dohányboltok Szövetségének adatai alapján bemutatásra került modell számításai szerint: egy koncesszió által üzemeltetett dohánybolt nagyságrendileg 6-7 milliós forgalmat jelent. A dohánytermékek jelenlegi, átlagos árrésével kalkulálva (3-5%), a dohányzási kellékek forgalmát hozzávéve (amely körülbelül 5%-a a dohánytermék forgalomnak, természetesen a bolt elhelyezkedésétől, vásárlói körétől, és még több tényezőtől függően), optimális esetben a dohányzási kellékek várható magasabb árrését (25-30 % átlagosan) is belekalkulálva kb. 6 - 7%-os átlag haszonnal számolhat egy trafikos. Ez a 6-7 milliós havi forgalomnál kb. 350.000-400.000 Ft-ot jelent, amelynek fedeznie kell az üzlet üzemeltetésének összes költségét és az alkalmazotti bért is. „A termékkínálat bővítésnek minden eleme csak javítani tud ezen a számon, azaz jövedelmezőbbé tehetné a trafikok működését” – tette hozzá Janzsó.

Címkék: gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 15:50, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: ellentétes a kontinens érdekeivel, hogy Brüsszel leválasztja Európát az orosz energiahordozókról

Ellentétes a kontinens érdekeivel, hogy Brüsszel leválasztja Európát az orosz energiahordozókról - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján.

2023. Szeptember 25. 15:49, hétfő | Belföld

A globális minimumadóról egyeztet Varga Mihály magyarországi vállalatvezetőkkel

Egyeztetést kezdeményez Varga Mihály pénzügyminiszter a globális minimumadóról szóló uniós irányelv hazai átültetéséről magyarországi nagyvállalatok vezetőivel - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn az MTI-vel.

2023. Szeptember 25. 09:29, hétfő | Belföld

A Mészáros Autó Javító Kft. javítja ezentúl a mentőautókat

Mészáros Lőrinc autójavítója szerelheti a mentőautókat a következő négy évben, évi egy, összesen négymilliárd forintért, derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren közzétett hirdetményből.

2023. Szeptember 25. 08:50, hétfő | Belföld

559.100 Ft a bruttó átlagkereset

2023 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt.